Varju László alaposan helyretette a 133 bátrat, az államtitkár csak hápogni tudott (+videó)

Ma szavaznak a Parlamentben a Fidesz egyik legaljasabb húzásáról.

„Nagyon sok gyalázatot láttak már ezek a falak a 20. században is, de itt, ami ma következik, az a legtöbbel nyugodtan versenyre kelhet” — kezdte napirend előtti felszólalását Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője a Parlamentben kedden reggel.

Mint ismeretes, az országgyűlés ma szavaz a „pedofiltörvényről”, amelybe egy

súlyosan jogsértő melegellenes passzust is bepasszírozott a Fidesz.

Az ellenzéki képviselők a Jobbik kivételével mind bojkottálják a szavazást, hétfőn pedig tízezres tüntetés volt a Kossuth téren a törvény ellen.

A kormánypárti sajtó a tüntetésről és a tiltakozásokról úgy számol be, mintha az ellenzék a pedofilokat akarná mentegetni, a valóság azonban az, hogy a törvény összemossa a pedofilokat az LMBTQ-társadalom tagjaival, súlyosan diszkriminálva és bűnözőnek bélyegezve őket.

Varju László a Parlamentben úgy fogalmazott:

„világos, hogy a nép a hatalmát elvesztette, ez nem demokrácia, hanem állampárti önkényuralom, ez nem a parlament, nem az ország háza, a mai nem egy parlamenti nap, hanem a szégyen napja”.

Úgy véli, a Fidesz a parlamentális demokrácia kiüresítésével elárulta a magyar népet, a hatalmukat pedig az elmúlt 12 évben arra használták, hogy a gyűlölet és a kirekesztés állampárti propagandájának árnyékában kifoszthassák az országot.

Hangsúlyozta: egyetlen ellenzéki párt sem vitatta, hogy szükség van a pedofilok elleni törvénycsomagra, bár elgondolkodtató volt, hogy azt éppen „a pedofilok pártja”, a Kaleta Gábort titokban hazamenekítő Fidesz nyújtotta be.

Azonban szerinte kiderült, hogy a kormányoldalnak nincs bajuk a pedofilokkal, hanem gyorsan csináltak egy parlamenti vitára alkalmatlan, homofób és melegellenes törvényt, összemosva a pedofil bűnözőket számos sze×uális kisebbséggel.

Szerinte a Fidesz teljesen tisztában van azzal, hogy tisztességesen dolgozó magyar embereket vesznek egy kalap alá pedofil bűnözőkkel. Azt mondta:

a 133 legbátrabb gombnyomó ma 133-szor árulja el a hazát.

Úgy fogalmazott: a Fidesz

„hatalomféltésből és a még lehetséges haszonszerzésből megerőszakolja a serdülőkorú demokráciát”.

Jelezte: a DK ebben a gyalázatban nem kíván részt venni, nemet mond a gyűlöletkelésre és a „közvagyon pánikszerű fideszes szétlopására” is.

Varju felsorolta továbbá, hogy a mai napon mi mindenről szavaz még a Parlament a pedofiltörvény árnyékában. Megkönnyítik többek közt a közbeszerzési eljárásokat a dubaji világkiállítás és a MOTO GP ügyében.

Megszavazzák továbbá a beruházási alapot, amelyből 500 milliárd forintot akarnak ellopni, de megszavazzák a lakástörvényt is, hogy a fideszes haverok fillérekért juthassanak értékes lakásokhoz a Várban.

Azt ígérte: 2022 után Dobrev Klára vezetésével megmutatják, milyen egy szabad és demokratikus Magyarország.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: ma a költségvetésről is szavaznak, ami a gazdaság újraindításáról szól, ezért ebből egyetlen képviselőnek sem kellene kivonnia magát. Hozzátette: döntenek a bértámogatás és a hitelmoratórium meghosszabbításáról, az orvosok soha nem látott béremelésének pénzügyi alapjáról is, így szomorú, hogy a DK ezt sem tartja fontosnak.

Emellett — folytatta — visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, ami ezek szerint szintén nem fontos a baloldalnak szerinte.

Úgy vélte: az ellenzék „patyomkin szövetsége” Gyurcsány Ferenc 2022-es visszatérését készíti elő a hatalomba, de az emberek ezt nem fogják hagyni.

Valódi Hírek