A Jobbikon kívül a teljes ellenzéki összefogás bojkottálja a melegellenes törvényről szóló szavazást

A távolmaradásukkal fognak tiltakozni.

Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd bojkottálja az Országgyűlésben a keddi szavazásokat – írta közös közleményében a három ellenzéki párt hétfő délután.

„A Fidesz az Országgyűlés keddi ülésnapján olyan törvényeket akar megszavazni, amelyek egyáltalán nem szolgálják hazánk és a magyar emberek érdekeit, ellenben gyűlöletet szítanak, semmibe vesznek és megbélyegeznek, ezért az LMP, az MSZP és a Párbeszéd frakciói bojkottálják a kedden tartandó szavazásokat, képviselőik azokon nem fognak részt venni”

– fogalmazott a három ellenzéki párt.

„Felelős politikusok nem támogathatják azt, hogy Fidesz az önkormányzati bérlakások egy részét átjátssza a haverjainak és a lakásmaffiának.

Ugyanígy nem lehet hozzájárulni ahhoz sem, hogy több ezer magyar diáknak kollégiumi szállást is biztosító Budapest Diákváros területét elvegyék azért, hogy a helyére az országot eladósító, 450 milliárdos kínai hitelből épülő Fudan egyetem épüljön fel.

Semmilyen szinten sem lehet támogatni azt, hogy a Fidesz bűncselekményekkel mossa össze az emberek nemi identitását”

– tette hozzá az LMP, az MSZP és a Párbeszéd, amelynek képviselői a távolmaradásukkal fognak tiltakozni az ellen, hogy

„a Fidesz még jobban eladósítsa Magyarországot, a haverjai érdekében kirabolja az önkormányzatokat és gyűlöletpolitikájával tovább erősítse a kirekesztést és megbélyegzést”.

A DK hétfő délelőtt közölte, hogy ők sem vesznek részt a keddi szavazáson, a DK frakciója az összes aznapi szavazásról kivonul, így kifejezve tiltakozásukat „a Fidesz gyűlöletkeltő, kirekesztő politikája ellen”.

A pártok mellett Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők is bejelentették, hogy nem „asszisztálnak a gyűlöletkeltő színjátékhoz”.

„A cél kettős: egyrészt mindig kell egy újabb ellenség, legyen kitől félni és legyen kit gyűlölni a propaganda által felheccelt embereknek. A másik cél az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen »pedofília-ellenes« csomagnak álcázták a törvényt – így aki nem szavazza meg, az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. Már látszik, hogy a propaganda ugrásra készen áll, holnaptól ezzel lesz tele minden”

– fogalmazott ezzel kapcsolatos bejegyzésében Hadházy Ákos.

Ezzel szemben a Jobbik viszont azt közölte, hogy a homofób módosításokkal együtt is megszavazzák a törvényt.

„Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza”

– írta közleményében a párt, amely azt ígérte, hogy a választások után majd kiveszik a törvényből „a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket”.

Mint megírtuk, hétfőn 18:00 órától tüntetés is lesz a Parlament előtt a törvénymódosítás miatt:

Bejelentették: Tüntetés lesz hétfőn a Parlament előtt Orbánék legújabb aljassága miatt

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek