Debrecen fideszes polgármestere kiakadt a Fidesz lakástörvényén, elfogadhatatlannak tartja a javaslatot (+videó)

Debrecennek többmilliárdos veszteséget jelentene a lakástörvény módosítása.

„A lakástörvény most ismert módosító javaslata elfogadhatatlan” – mondta az RTL Híradónak adott nyilatkozatában Debrecen fideszes polgármestere.

Papp László hozzátette a javaslattal nem ért egyet, mivel ha ez a módosítás valósulna meg,

az a városnak több milliárdos vagyonvesztést jelentene.

A javaslatot beterjesztő Böröcz László szintén az RTL Híradónak mondta el, hogy több mint egy tucat polgármesterrel egyeztetett, a javaslatokat vizsgálják, és szerint még az is előfordulhat, hogy elfogadják őket.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy visszavonja a javaslatát, Böröcz határozott nemmel válaszolt.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a fideszes képviselő múlt héten adta be a lakástörvényre vonatkozó módosítását.

Ha a javaslatot elfogadja a Parlament, akkor egy önkormányzati bérlakás forgalmi értékének 30 százaléka lesz a vételár, ami évenként 1 százalékkal csökken, és a lakás értékének 15 százalékáig csökkenthető (ehhez legalább 15 éve kell bérelni).

Így aztán a bérlakásokat a lakók potom áron megvehetik.

A módosítás benyújtása után több fideszes polgármester, így többek között Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester, aki Facebook-oldalán azt írta, a javaslat jelenlegi formájában azért nem jó, mert társadalmi problémákat eredményezne, és

komoly vagyonvesztést okozna.

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere pedig nyílt levelet írt Böröcznek, amelyben „marhaságnak” és „igazságtalannak” nevezte a javaslatot.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/05/15/a-dk-polgarmesterei-felszolitottak-a-fideszeses-varosvezetoket-hogy-ok-is-tiltakozzanak-a-fidesz-lakasmaffia-torvenye-ellen

Valódi Hírek