Kész a Lex Bayer: Potom pénzért költözhet a Karmelita mellé Orbán Viktor haveri köre

Jóbarátok Fidesz módra.

Böröcz László fideszes parlamenti képviselő kedd éjszaka beadta a lakástörvény módosítását — írta meg szerdán a HVG.

Két hete Böröcz még azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy a törvényjavaslat minden olyan műemléki védettség alatt álló ingatlan megvásárlásának lehetőségéról szól, amit bérlőik nem vehettek meg az 1990-es években. Ilyenekből legtöbb a Budai Várban van.

A végleges javaslat szerint azonban, ha a vételi jog szempontjából alapul vett bérleti jogviszony legalább 2020. december 31-től fennáll, az önkormányzati és az állami tulajdonú, az ingatlannyilvántartásban önálló ingatlanként nyilvántartott lakásra vételi jog illeti meg a bérlőt, így szinte

mindenki jól jár, aki 2020. december 31. előtt kötött bérleti szerződést önkormányzati lakásra.

Ha a Parlament elfogadja a módosítást, akkor a lakás forgalmi értékének 30 százaléka lesz a vételár, ami évenként 1 százalékkal csökken, és a lakás értékének 15 százalékáig csökkenthető (ehhez legalább 15 éve kell bérelni).

Aki egy összegben fizet, az még ennek a kedvezményes vételárnak is csak 70 százalékát kell, hogy kifizesse.

Budapesten egy 50 millió forintos lakást egy 15 éve ott lakó bérlő egy összegben 5,25 millióért vehet meg, a piaci ár 10,5 százalékáért — ezt már a 24.hu írja.

A Budai Várban több kormánykegyenc is jól járna a törvénymódosítással:

Többek közt Bayer Zsoltnak is van itt két lakása, amelyekhez a törvények kijátszásával jutott hozzá, de Rákay Philip főpropagandista is itt bérel luxuslakást potom áron.

Itt bérel lakást Palkovics László, de Semjén Zsolt vadászcimborája is, de jutott itt lakás Lázár János barátjának és egyéb Fidesz-kádereknek is.

 

Valódi Hírek