Megszólalt Kósa Lajos a csengeri örökösnő nagy port kavaró bírósági vallomása után

Szerinte P. Mária állításai nem felelnek meg a valóságnak.

Szerda délelőtt online formában tett vallomást a „csengeri örökösnőként” elhíresült P. Mária a Mátészalkai Járásbíróságon.

A vád szerint nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható nő a tárgyalás során a Telex tudósítása szerint elmondta, nem tartja magát bűnösnek az őt érintő vádakban.

A nő szerint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, többször elkísérte Svájcba is, ahol ő fizette a politikus hotelszobáját.

P. Mária elmondta, nem ő kereste meg Kósát azzal, hogy segítsen megszerezni a hagyatékát, vagy hogy befektess.

„Ezt ő ajánlotta fel, miután leellenőrizte, hogy valós dologról van szó. Ő ajánlotta fel, hogy mindenben segítséget nyújt, hogy mielőbb hozzájussak, hogy ez a vagyon Magyarországon legyen befektetve, itt legyen használva, ne külföldiek intézzék”

– mondta a csengeri nő, aki arról is beszélt, hogy Kósával ezt követően olyannyira jó kapcsolatot ápoltak, hogy többször járt a csengeri otthonában, illetve ő is járt a képviselő lakásán Debrecenben.

„Mindig elfogadták az ajándékozást, aláírt levélátvételi elismervényt. Tehát ráutaló magatartással elfogadta, sohasem utasított vissza semmit” – vallotta a nő.

Elmondása szerint többször járt Svájcban Kósával, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak. P. Mária vallomásában továbbá azt is állította, hogy 2014-ben Kósa elkérte tőle a bankkártyáját és hagyatéki kártyáját, amelyek azóta is a fideszes országgyűlési képviselőnél vannak.

„Onnantól kezdve nála van a kártyám. A végrendeleti kártyám is nála van. Átadtam neki a CIC bank jogászának emailjeit és papírokat, ezek szintén nála vannak”

– mondta P. Mária, aki vallomásában arra is utalt, hogy Kósa személyesen is vett tőle át pénzt, de általában a sofőrje érkezett érte.

A csengeri nő vallomásával kapcsolatban Kósa Lajos az ATV Híradójának így reagált:

„Mint az közismert, egy büntetőügy vádlottja nem köteles igazat mondani a bírósági eljárás során, ez az ügyvédjére is vonatkozik. Úgy látom, mind az ügy vádlottja, P.-né Mária, mind a védője, Helmeczy László élt ezzel a joggal. A rám vonatkozó állításaik nem felelnek meg a valóságnak.

Azt is értem, hogy mi motiválja a vádlottat védő ügyvédet, hisz ő a Demokratikus Koalíció politikusa.

Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet.”

(telex.hu/atv.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/02/16/nem-hiszed-el-kosa-lajos-europa-leggazdagabb-bankarava-valt-majdnem-a-csengeri-orokosno-altal-a-blikk-szerint

Valódi Hírek