Csárdi Antal: Úgy tűnik, Kósa Lajos és sofőrje felváltva járhatott a csengeri örökösnőhöz vesztegetési pénzekért

Új szintre lépett a Kósa-botrány.

„Vesztegetési pénz volt az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő továbbított Kósa Lajosnak” – közölte Csárdi Antal, az LMP képviselője a szombati sajtótájékoztatóján.

A képviselő szerint erről a pénzmozgásról tudott a magyar nyomozóhatóság, az ügyészség, és ennek ellenére sem hajlandók kihallgatni Kósa Lajost az ügyben.

Csárdi a birtokába került rendőrségi dokumentumra, egy vallomás összefoglalójára hivatkozva elmondta, a csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft-től, amit később a címzett vagy a sofőrje vitt el készpénzben.

Az LMP-s képviselő a sajtótájékoztatón idézte Nemzeti Nyomozóiroda megállapítását is, amely szerint:

„Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy Uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára.

Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben.”

Csárdi hozzátette, ez alapján egyértelmű, hogy „már nem szimplán becsapásról, átverésről, csalásról és ordító ostobaságról beszélhetünk, amit elhitt Kósa Lajos, hanem egy nagyon komoly korrupciógyanús ügyről, hiszen így feltételezhető, hogy Kósa Lajos visszakapta a nekijáró uniós pénzt”.

„Tehát a rendőrségnek bizonyíthatóan tudomása volt Kósa Lajos érintettségéről, mégsem szerepel Kósa Lajos neve sehol a vádiratban.

Annak ellenére, hogy a csengeri örökösnő védője többször indítványozta, hogy Kósát legalább tanúként kihallgassák. Az ügyész viszont kifogásolta ezt, holott ez hivatali kötelessége lett volna” – tette hozzá Csárdi.

A képviselő ezt követően írásbeli kérdéssel fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez, illetve levelet írt Kövér Lászlónak is az üggyel kapcsolatban.

A téljes sajtótájékoztatót itt tudod visszanézni:

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/02/18/kosa-lajos-a-leggazdagabb-svajci-privatbankokba-is-elment-a-csengeri-orokosnovel-ugy-fogadtak-oket-mint-a-kiralyokat

Valódi Hírek