Nem hiszed el: Kósa Lajost Európa leggazdagabb bankárává akarta tenni a csengeri örökösnő a Blikk szerint

A képviselő „köszönettel” elfogadta az ajándékot a dokumentumok tanúsága szerint.

Sz. Gáborné, a csengeri örökösnőként ismertté vált szélhámos több ajándékozási szerződést is kötött Kósa Lajossal. A Blikk beszámolt arról, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter az egyik kontraktus szerint

tulajdonosa lett volna a Credit Industrial et Commercial Bank 24,09%-ának.

A szerződés tanúsága alapján a politikus elfogadta az ajándékot. Sz. Gáborné azt állította a debreceni képviselőnek, hogy 99%-os tulajdonrésze van a cégben. Ezen állításnak azonban a politikus is könnyedén utánanézhetett volna a cég nyilvánosan hozzáférhető adatainál.

A CIC nagyobb bármely magyarországi banknál. A vállalat mindösszesen 5 millió 100 ezer ügyféllel rendelkezik 35 országban, közülük csak Franciaországban 2000 bankfiókkal rendelkezik.

A cég vagyona 313 milliárd euró, azaz 119.000 milliárd(!) forint. Kósa csupán az osztalékok által

a leggazdagabb magyarrá válhatott volna.

Vagyona az ajándékozási szerződésben szereplő részesedéssel 67,5 milliárd forinttal gyarapodott volna 2018-ban.

A Blikk szerint Sz. Gáborné egy magánrepülőgéppel is megajándékozta a minisztert. „A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet” — állította rendőrségi vallomásában Kósa .

Mivel

az ajándéktárgyak nem voltak a szélhámosnő tulajdonában a szerződések megkötésekor,

azok semmissé váltak a politikus szerint. A csengeri örökösnő egyébként további 930-930 millió forintot akart utalni Kósa feleségének és édesanyjának a bankszámlájára.

A képviselő édesanyja szerint aláhamisították az aláírását, mivel ő nem írt alá semmilyen szerződést, amelyben a fenti összeg szerepel. Kósa Lajos felesége közjegyző előtt utasította vissza a nem létező ajándékot.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek