PSZ: Orbánék épp azokat küldik vissza az intézményekbe, akik a legnehezebben tudják tartani a távolságot

A szakszervezethez érkező jelzések szerint óvónők, dajkák és gyerekek is megfertőződtek a jelenleg ügyeleti rendben működő óvodákban.

Orbán Viktor szerda délután Facebook-videóban jelentette be, hogy – a szülőktől, pedagógusoktól, diákoktól és szakszervezetektől érkező erőteljes nyomás ellenére – a kormány úgy döntött, hogy április 19-től kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait, míg a felső tagozatok számára a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én ér véget a digitális oktatás.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) viszont csak részsikernek tekinti azt, hogy csak a felsősök azok, akik továbbra is online tanulhatnak.

Gosztonyi Gábor, a szakszervezet alelnöke ugyanis a HVG-nek elmondta, furcsálják azt, hogy a miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentett be egy ilyen fontos intézkedést. A szakszervezet ugyanakkor

aggasztónak találja, hogy április 19-től éppen azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legkevésbé lehet megvalósítani a távolságtartást, vagyis az óvodásoknál és az alsósoknál.

Gosztonyi hozzátette, habár az elvi lehetőség megvan, kérdéses, hogy az iskolákban lesz-e elegendő pedagógus, hogy a felsősök üres tantermeit is felhasználva megosszák az osztályokat, és elkerüljék, hogy járványgóccá váljon az intézmény.

A PSZ-hez ugyanakkor számos olyan jelzés is érkezett, hogy

óvónők, dajkák, gyerekek kapják el a vírust a jelenleg ügyeleti rendben működő óvodákban is.

(hvg.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/04/14/egyszeruen-nem-erzem-biztonsagosnak-az-aprilis-19-i-nyitast-jaksity-kata-heteves-kislanyat-felti-az-iskolanyitastol

Valódi Hírek