DK: A nejlonzacskós fideszes tolvaj Boldog István azonnal távozzon az Országgyűlésből!

A párt szerint elfogadhatatlan és felháborító, hogy Boldog még mindig szavazhat a Parlamentben.

A Blikk információi alapján mi is beszámoltunk arról, hogy péntek reggel újabb részletek derültek ki a fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István korrupciós botrányáról.

A legfrisssebb információk szerint Boldog bűntársaival, így többek közt legfőbb bizalmasával, Fehér Petrával -, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes alelnöke is volt – nejlonzacskóban kapta meg azt a pénzt, amely miatt hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt már vádat emeltek ellene.

Az üggyel kapcsolatban a Demokratikus Koalíció pénteken adott ki közleményt, amelyben azt írják:

„elfogadhatatlan és felháborító, hogy ez az ember – csak azért, mert Orbán Viktor frakciójában ül – még mindig országgyűlési képviselő lehet és szavazhat a Parlamentben. Boldog Istvánnak azonnal távoznia kell az Országgyűlésből.”

A jövő évi választás után az új, demokrata kormány minden korrupciós ügyet ki fog vizsgálni és az elkövetők bűnhődni fognak – teszik hozzá a közleményben.

Boldog István ellen a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt decemberben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszéken.

A Főügyészség később sajtóértesülések szerint 6.666.666 forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért.

Kapcsolódó cikkünk:

Több fideszes is érintett Boldog István botrányában, már azt is letagadnák, hogy ismerik a képviselőt

 

Valódi Hírek