Blikk: Álcázott nyomozók előtt vett át kenőpénzt Boldog István egyik legfőbb bizalmasa

Nagy bajban van a képviselő.

Ahogyan arról már korábban írtunk, az ügyészség vádat emelt Boldog István, valamint társai ellen hivatali vesztegetés miatt. Az ehhez vezető okokról újabb részletek derültek ki, amelyekről a Blikk írt elsőként.

Az ügy egyik fő érintettje Fehér Petra, Boldog István jobbkeze, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes alelnöke is volt. A vádirat szerint a Boldoghoz tartozó kör

befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megye TOP-pályázatainak eredményeit, valamint a kivitelezők kiválasztásában is ők döntöttek.

A nyertes vállalkozók kiválasztásáért az érintettektől

jogtalan anyagi előnyre tettek szert, ugyanis tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A nyomozás egyik névtelenséget kérő érintettje elmondta, hogy a kenőpénz útját egy profi nyomozócsapat követte figyelemmel.

A hatóság 2019 májusában értesült a kenőpénz meglétéről, amelyet M. Róbert vállalkozó nyújtott Boldog bizalmi körének. Emiatt rejtett megfigyelést rendeltek el a nyomozók, akik három csapattal figyelték a pénz útját.

Egy megfigyelő beszámolója szerint a kenőpénzt nyújtó vállalkozó Budapest VII. kerületében, a Király utcában várakozott, kezében egy nejlontáskával. Boldog egyik bizalmasa egy Alfa Romeóval érkezett a helyszínre, amelynek hátsó ülésére beszállt M. Róbert, egy idő után pedig kiszállt — immáron üres kézzel. Az autó később a vezető továbbhajtott az óbudai Graphisoft Parkba.

Ezután a Boldog legfőbb bizalmasaként ismert Fehér Petra — aki a Jász-Nagykun Megyei közgyűlésbe a Fidesz-lista harmadik helyéről jutott be — is megérkezett az óbudai helyszínre. Ő egy Skoda Octaviával ment, és két gyalogos megfigyelő követte őt az irodaházba.

A földszinten lévő kávézóban már ott várta őt K. Péter, valamint Boldog István — akit a megfigyelők fedőnéven Csatárként neveztek el. K. Péter az épület előtt leparkoló Alfa Romeóból kivett egy táskát, majd visszament vele az asztaltársasághoz.

A kenőpénzt nyújtó vállalkozó, M. Róbert is gyanúsított lett az ügyben. Az ügyészség megállapította, hogy Fehér Petra, Boldog István, valamint K. Péter egyenlő arányban részesült a pénzből, azaz

fejenként nettó 6 millió 666 ezer forintot kaphattak a vállalkozótól

— ezt támasztja alá az is, hogy az ügyészség 6 millió 666 ezer 666 forint vagyonelkobzást javasolt a 6 év börtönbüntetés és az 5 év közügyektől való eltiltás mellé.

Fehér Petra esetében valamivel kevesebb, 6 millió 126 ezer 66 forint, míg K. Péternél 6 millió 315 ezer 566 forint összegű vagyonelkobzást javasoltak. Boldog Istvánék ügye egyébként még mindig nem zárult le. A képviselő a mai napig aktív a Facebookon, és kedélyesen reklámozza magát.

(Blikk/Nyugati Fény/Boldog István/Facebook)

Valódi Hírek