Hat év börtönt és több millió forintos büntetést kért az ügyészség a fideszes Boldog Istvánra

Hivatali vesztegetéssel és egyéb bűncselekményekkel gyanúsítják.

6.666.666 forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért Boldog István elsőrendű vádlott esetében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – írja friss információi alapján az AlfaHír.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es számú választókerület fideszes képviselője és nyolc társa ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vádirat szerint a Boldoghoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

Az Alfahír értesüléseivel kapcsolatban megkereste a KNYF-et, ők azonban „sem megerősíteni sem pedig cáfolni nem kívánják” azokat. Azt írták, ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot.

„Amikor december 21-én vádat emeltünk, kiadtunk egy sajtóközleményt. Egyelőre annyit szeretnénk az ügyről elmondani, ami abban szerepel” – válaszolta a Főügyészség.

(AlfaHír alapján)

Kapcsolódó cikkünk:

Több fideszes is érintett Boldog István botrányában, már azt is letagadnák, hogy ismerik a képviselőt

 

Valódi Hírek