Gulyás álhírnek nevezte az Index értesüléseit: Nem készülnek regionális lezárásokra

„Az állítás minden valóságalapot nélkülöz”

„Sajnos a baloldali sajtó közreműködésével az az álhír terjed, hogy a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra, illetve lezárásokra készül.

Az állítás minden valóságalapot nélkülöz”

– közölte nem sokkal ezelőtt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Facebook-oldalán.

Sajnos a baloldali sajtó közreműködésével az az álhír terjed, hogy a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra, illetve lezárásokra készül. Az állítás minden valóságalapot nélkülöz.

Posted by Gulyás Gergely on Wednesday, 17 March 2021

Mindezt Gulyás azt követően közölte, hogy szerda délután az Index saját értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a kormány húsvétig biztosan fenntartja a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat, és még az ünnep előtt életbe léphet a regionális szigorítás és a kormány megyénként eltérő korlátozásokat vezezthet be.

Az erre vonatkozó hír ugyanakkor korábban is felröppent, hiszen Galgóczy Ágnes, az NNK járványügyi főosztályának vezetője mondta azt a kormánymédiának, hogy hamarosan olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Miután a kórházak terheltsége folyamatosan nő, egyes megyékben sokkal szigorúbb korlátozásokat vezethet be a kormány.

 

Valódi Hírek