Index: Megtiltja a kormány az átjárást a régiók között, nem lesz húsvéti utazgatás

Idén mindenkinek az otthonában tojna csak a nyuszi.

Korábban is felröppent a hír, egészen pontosan Galgóczy Ágnes, az NNK járványügyi főosztályának vezetője mondta azt a kormánymédiának, hogy hamarosan olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Miután a kórházak terheltsége folyamatosan nő, egyes megyékben sokkal szigorúbb korlátozásokat vezethet be a kormány.

Az Index szerdán több forrásból úgy értesült, hogy ugyan március 22-ig maradnak az eddigi szigorítások, Orbánék azonban elejét vennék a húsvéti utazgatásnak:

még az ünnep előtt életbe léphet a regionális szigorítás.

A lap megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanak a romló járványügyi adatok miatt.

Százezer lakosra vetítve jelenleg Komárom-Esztergom, Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron és Nógrád az öt legfertőzöttebb magyarországi megye.

Az Index azt írja, hogy a további szigorítások része lenne az FFP2-es maszk kötelezővé tétele is.

FRISSÍTÉS: Szerda este Gulyás Gergely kancelláriaminiszter cáfolta és álhírnek nevezte az Index értesüléseit, mondván a területi lezárásokra és korlátozásokra vonatkozó „állítás minden valóságalapot nélkülöz”.

Bővebben itt:

Gulyás álhírnek nevezte az Index értesüléseit: Nem készülnek regionális lezárásokra

 

Valódi Hírek