Így akarta megakadályozni Müller Cecília, hogy Hadházy Ákos elolvassa a kormányt lebuktató levelét (+fotó)

Kétségbeesetten.

Müller Cecília vagy egy munkatársa viszonylag hamar észrevette, hogy véletlenül Hadházy Ákosnak is elment az a levél, amit csak a kollégáinak szánt — derül ki a független képviselő csütörtöki Facebook-bejegyzéséből.

Mi is megírtuk, hogy az országos tisztifőorvos tulajdonképpen lebuktatta a kormányt a hétfőn félrement levéllel: Hadházy azt szerette volna, hogy egy 17 milliárd forintos, uniós pénzekkel gazdálkodó projekt szerződéseibe betekintést nyerhessen; erre a levélre válaszolta Müller azt, hogy az adatok kiadása veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

Később kollégáinak is küldött egy levelet, amelyre véletlenül Hadházy Ákost is rátette, abban ez állt:

“Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk (az uniós pénzek számonkérésére)? Ez a veszélyzeteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozhatunk arra a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen, Cili.”

Hadházy azt már csak csütörtökön vette észre, hogy a tisztifőorvos megpróbálta menteni a menthetőt, és 11 perccel azután, hogy elküldte, már vonta is volna vissza a levelet, ekkor azonban már késő volt.

„Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit . Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást.”

— írta Hadházy.

Az automata üzenet, ami a kétségbeesett visszavonási szándékot bizonyítja, így néz ki:

Hadházy Ákos teljes posztját pedig itt találod:

 

Valódi Hírek