Lebuktatta a kormányt Müller Cecília: így élnek vissza a rendkívüli jogrenddel

Már az országos tisztifőorvos is cikinek érzi, hogy a járványvédelemre hivatkozva hallgatnak az uniós források felhasználásáról.

Hadházy Ákos ma reggel posztolta a Facebookra, hogy Müller Cecília olyan levelet küldött neki a parlamenti email címére, amellyel „nevetségessé teszi magát és leleplezi, hogy a kormány visszaél a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel.”

Hadházy azt szerette volna, hogy egy 17 milliárd forintos, uniós pénzekkel gazdálkodó projekt szerződéseibe betekintést nyerhessen; erre a levélre válaszolt Müller.

Amellett, hogy tisztifőorvos a 14 napos válaszadási idő lejártával 45 napra hosszabbította ennek határidejét, holott semmi sem gátolta volna abban, hogy öt perc alatt Hadházy rendelkezésére bocsássa az adatokat,

fel is fedte intézményének eljárási módját az ilyen kérdésekben.

Müller arra hivatkozott, hogy „veszélyeztetné a járványügyi védekezést”, ha Hadházy megtudná, hogy mire mennek el az uniós pénzek.

Ezután Müller egy második mailt is küldött, méghozzá a kollégáinak, de véletlenül az ellenzéki politikust is a címzettek közé tette.

Ebben Hadházy szerint Müller a következőket írta:

„Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk (az uniós pénzek számonkérésére)? Ez a veszélyzeteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozhatunk arra a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen, Cili.”

Ezek szerint egyrészt valaki megmondta Müllernek, hogy milyen frázist kell használni, másrészt Müller maga is kínosnak érzi, hogy azt mondja, hogy a védekezést akadályozná az uniós támogatásokról való beszámolás.

Hadházy az ügy kapcsán még annyit jegyez meg, hogy szerinte elképzelhető, hogy Müller szándékosan küldte el neki is a levelet, mert így akarja jelezni, hogy „felébredt benne a lelkiismeret.”

MÜLLER „CILI” CECÍLIA VÉLETLENÜL (?) A PARLAMENTI CÍMEMRE IS ELKÜLDÖTT MAILBEN BENNE HAGYOTT EGY EGÉSZEN BOTRÁNYOS…

Közzétette: Hadházy Ákos2021. február 7., vasárnap

Valódi Hírek