A közpénzhegyeket égető, offshore-tulaj Szabó Zsolt lett a Magyar Triatlon Szövetség elnöke

Fut, teker és úszik is a pénzzel.

Kedden az MTI számolt be arról, hogy a Magyar Triatlon Szövetség tisztújító közgyűlésén a tagság nagy többséggel választotta meg új elnöknek Szabó Zsolt Heves megyei, fideszes országgyűlési képviselőt.

A hatvani Szabó Zsolt — akinek megbízatása 2024-ig szól — politikusként városi és megyei szinten már korábban is támogatta a sportágat, valamint annak rendezvényeit — írták.

Szabóról még 2018-ban írta meg a Magyar Nemzet, hogy 1,2 milliárd forintot tart egy belize-i offshore számlán. A politikus mindent tagadott, de ettől függetlenül

nyomozás indult az ügyben.

Hadházy Ákos független képviselő ezzel kapcsolatos érdeklődésére tavaly nyáron Polt Péter közölte, hogy határidő nélküli nyomozás folyik, nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Szabó mostanában azzal került az országos lapokba, hogy több településen is milliókat vert el piacok térkövezésére:

Atkáron és Boconádon is több tízmillió ment el néhány bódéra, amelyeket piacnak neveznek ugyan, de árusítás nem történt rajtuk.

A HVG korábban több zűrös ügyét is feltárta a hatvani politikusnak: az ő nevéhez köthető a botrányos Öveges-program, amelynek keretében 41 millióért egy természettudományos labort építhetett, bölcsődét újíthatott fel 38 millióért és gyermekorvosi rendelőt is építhetett 75 millióért.

De százmilliókat kapott természetvédelmi fejlesztésre egy Szabó Zsolthoz köthető egyesület is.

A pénzből Szabó rokonának magánbirtokán újítottak fel egy tavat.

Az ő hatvani polgármestersége alatt újították fel a Grassalkovich-kastélyt és hozták létre az Országos Magyar Vadászati Múzeumot is. A beruházás a tervezetthez képest 1 milliárd forinttal drágult 2011-ben.

A hatvan botrányokról még a régi Index írt cikksorozatot.

(HVG /Nyugati Fény nyomán)

 

Valódi Hírek