Nyomoznak a fideszes képviselő ellen, aki tízmilliókból térköveztette a nem működő piacokat

Szabó Zsolt több kistelepülésen is milliókat vert el.

67 négyzetméternyi térkővel burkolt, 3 asztallal, 1 vécével és egy kisméretű parkolóval ellátott piacfejlesztés valósult meg az egyik olyan településen, amely a Heves megyei, hatvani központú választókerületben található. Ez a példa azonban nem egyedülálló a Szabó Zsolt által képviselt körzetben.

Korábban már beszámoltunk, hogy

Atkáron piacfejlesztésként egy vécé, három asztal, valamint egy lebetonozott terület készült nettó 26 millió forintból.

A településhez közeli Boconádon hasonló „fejlesztés” zajlott 20 millió 800 ezer forintért. A 24.hu cikke szerint jelenleg semmilyen piaci tevékenység nem zajlik a településeken.

Hivatalosan hét őstermelőnek kellene árulnia a település felújított piacán. Legalábbis ennyien írták alá a szándéknyilatkozatot a munkatevékenységről. A boconádi piacteret a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert pénzből építették.

A fejlesztés 2018 márciusa és 2021 januárja között, tehát közel 3 évig zajlott.

Ennyi idő alatt Budapesten a 3-as metró két különböző szakaszának felújítása készült el;

Boconádon ez idő alatt egy konténerből készült akadálymentes mosdó, egy hét férőhelyes parkoló, hat kerékpártároló, valamint két elektromos autótöltő, három stand és 67 négyzetméternyi térkő épült.

Az összefoglaló dokumentumban a beruházástól a térség gazdasági életének „felpezsdülését” várják. Azt is leírták, hogy a projekt „költséghatékony módon, reális és takarékos költségvetéssel” valósult meg. A várakozások alapján 400-500 ezer forintos bevételt remélnek, és 200-250 ezer forintos kiadással számolnak.

Érdekesség, hogy tavaly ősszel arra kérték a térség polgármestereit, hogy álljanak ki Szabó Zsolt mellett egy előre megírt nyilatkozattal. Erre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő TOP-beruházásokkal kapcsolatos visszaéléseket leleplező Facebook-posztjai miatt volt „szükség”.

(24.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek