FRISS: Polgármesterjelölt volt Balatonhenyén Varga Judit férje

Végül nem indult, az állami szférában kötött ki, a település viszont azóta is szépül.

Varga Judit igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások előtt, függetlenként polgármesterjelöltként akart indulni Balatonhenyén.

Magyar jelentkezését nyilvántartásba is vették, de végül mégsem volt rajta a szavazólapon, helyette az állami szférában tölt be vezetői tisztséget

– írja a hvg360.

Magyar azon a településen szeretett volna polgármester lenni, ahol a családi háznak épült, de végül jelenleg csak nyaralóként használt 195 négyzetméteres házat építették többek között az Unicredit Banktól igényelt 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményből.

Varga Judit és férje azonban – habár valóban azt tervezték, hogy Balatonhenyére költöznek – végül Budapesten kaptak munkát. A miniszter ezzel kapcsolatban nemrég azt írta, a CSOK-támogatást folyósító banktól azt kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük, ám, ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

Az önkormányzati választásokat így végül Kulin Miklós György nyerte, aki újra beadta azokat a forrásigényléseket, amelyeket elődje idején elutasítottak. Kulin pályázatait viszont már pozitívan bírálták el a minisztériumban.

A polgármester a lapnak elmondta, Varga Judittal és családjával csak ritkán találkozik, és akkor is csak az utcán beszélgetnek,

„a sikeres pályázatokat pedig a Belügyminisztériumnak köszönheti, ahol Kontrát Károly államtitkárhoz szokott fordulni segítségért”.

Balatonhenye tavaly három út felújítására, fűnyírógépekre, a futballpálya és a játszótér rendbetételére kapott támogatást, illetve a Kisfaludy-program részeként hat kiadó szobát újítanak fel a polgármesteri hivatal emeletén.

(hvg360 nyomán)

Valódi Hírek