Varga Judit azt állítja, ha kell kamatostul visszafizeti a 10 millió forintos csokot

Ha néhány éven belül nem költöznek Balatonhenyére.

„Visszafizeti a 10 millió forintos CSOK-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házukba” – írta az RTL Híradó megkeresésére az Igazságügy Minisztérium sajtóosztálya.

A Telex információi alapján mi is megírtuk, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter 2017 októberében 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményt vett igénybe az Unicredit Banktól azért, hogy felújítsák a 195 négyzetméteres balatonhenyei nyaralójukat.

A jogszabályok szerint viszont a csokot nyaralóra nem lehet igénybe venni — mivel az nem otthon –, azaz Vargáék balatonhenyei épülete családi házként funkcionál.

A tárca mindezzel kapcsolatban az RTL-nek azt írta: Varga Judit és férje korábban Brüsszelben dolgozott és azt tervezték, hogy megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt az alig 150 lelkes Balatonhenyére költöznek, és ott akarnak élni.

A tervekkel ellentétben hazatérésük után a miniszter és férje is Budapesten kapott munkát, ezért a CSOK-támogatást folyósító banktól azt kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük — ezt a jogszabályok is lehetővé teszik.

Varga Judit az RTL kérdésére azt írta:

ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

A gyönyörűen felújított épület egyébként a Szép Házak magazin 2019-es kiadásában is szerepelt. Az elegáns épület udvarában nagyméretű medence is található, amely a házat felújító építész weboldalán is látható.

Valódi Hírek