A fogyasztók megtévesztése miatt betiltotta a magyar celebek kedvenc fogfehérítőjét a Versenyhivatal

Viszlát fehér fogak!

A fogyasztók megtévesztése miatt ideiglenesen megtiltotta a BrightWhite fogfehérítő reklámozását a Gazdasági és Versenyhivatal.

A GVH még tavaly év végén indított vizsgálatot az otthoni fogfehérítést népszerűsítő eszköz forgalmazóival szemben, mert úgy látták, reklámjaik több szempontból sem hitelesek.

A vizsgálat során kiderült, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván a terméket, mivel annak dokumentációja hiányos, így nem zárható ki, hogy az európai ágazati normák által tiltott anyagot tartalmaz.

A GVH ezért eltiltotta a forgalmazókat a reklámozástól, ám mivel a BrightWhite továbbra is ott világított olyan celebek szájában, mint Király Viktor vagy Rubint Réka, így a versenyhivatal eljárásának befejezéséig a kereskedelmi gyakorlat megtiltása mellett döntött.

Ennek nyomán a fogfehérítő népszerűsítésének befejezésére kötelezte a termékcsaládot forgalmazó cégeket, valamint a reklámok közzétevőit.

A rendszert népszerűsítő influenszereknek, pedig – mint amilyen a focistából lett celeb Kabát Péter, a botrányhős Curtis vagy éppen az egykor politikusi babérokra törő Berki Krisztián – pedig helyreigazítást kell tenniük a termékkel kapcsolatban.

(gvh.hu nyomán)

(Kiemelt kép: BrightWhite)

Valódi Hírek