Durva személyeskedésbe átcsapó levelezés robbant ki Dömötör Csaba és Jakab Péter között

Kövér László decemberi kijelentései adták az eldurvult vita alapját.

Mi is megírtuk, hogy a Bayer Show vendégeként Kövér László házelnök az amerikai elnökválasztás kapcsán beszélt arról, hogy manapság olyan háború zajlik, ami már nem a demokratikus küzdelmen és tisztességes választásokon alapszik. A fideszes házelnök úgy fogalmazott,

“Ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént (…), ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz. Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák”.

Ennek kapcsán Jakab Péter és Dömötör Csaba között alakult ki személyeskedésbe átcsapó levelezés – vette észre a 24.hu. A Jobbik elnöke ugyanis írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Orbán Viktornak címezve arra vonatkozóan, hogy a Fidesz miért tekint háborúként a demokratikus választásokra.

Így szól Jakab levele:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának az elnöke Magyarország elsőszámú ún. »mélyen vallásos keresztény uszítójának« a televíziós műsorában tisztességtelen választásokról, egy folyamatban lévő háborúról beszélt.

Tudom, az említett politikus szereti az összeesküvés elméleteket, amelyek igazolására mindig elmondja: ha valakinek üldözési mániája van, az még nem azt jelenti, hogy nem üldözik.

Ebben akár igaza is lehet, de hasonló aforizma lehetne az is, hogy tudvalevően hiába nem áll kényszerkezelés alatt egy közjogi méltóság, attól még mutathatja az őrület jeleit.

Miniszterelnök Úr!

Az egyik elvtárs a múlt hónap elején még arról nyilatkozott, idézem, a magyar kormány készen áll
arra, hogy a megválasztott amerikai elnökkel és adminisztrációval a lehető legjobban alakítsa az
együttműködést, majd a másik elvtárs, a parlamenti házmester karácsony és az újév előtt valami szövevényes gondolatmenetbe foglalva kétségbe vonja az amerikai választások tisztaságát.

Foghatjuk ezeket az ellentmondásos nyilatkozatokat felelőtlenségre, tájékozatlanságra, de szerintem
aljasságról lehet szó, ahol a szövetségest a legfőbb riválisának a propagandájával hergeljük nyilvánosan. Ez tisztességtelen, Magyarországnak pedig nem érdeke a szövetségesi rendszerben az ékverés.

Mikor tanulják már meg a leckét, hogy aki a hatalmat akarva fel akar kapaszkodni a medve hátára, az könnyen a gyomrában végzi?

Várom válaszát!
Üdvözlettel:
Jakab Péter”

A Jobbik elnökének kérdésére Rogán Antal megbízásából Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt Orbán helyett.

Dömötör azt írta:

“Tisztelt Képviselő Úr!

Szeretném biztosítani arról, hogy a kormány arra törekszik, hogy jó kapcsolatokat ápoljon az Egyesült Államokkal. Azt szeretnénk elérni, hogy a világon minél több ország érdekelt legyen Magyarország sikerében.

Szomorú fejlemény, hogy az ülésteremben rendszeresített krumplilóbáló stílust már az írásbeli kérdésekben is alkalmazza. Ez nagy valószínűséggel egyenes következménye annak, hogy hiába tagadták évekig, nemrég mégis szövetséget kötöttek azokkal, akikkel szemben korábban meghatározták magukat.

Mindezt az Ön által használt hasonlattal úgy is megfogalmazhatjuk: hatalmat akarva fel akartak kapaszkodni az őszödi szemkilövető hátára, de végül a Gyurcsány-paktum gyomrában végezték.

Budapest, 2021. január 20.
Tisztelettel,
Dömötör Csaba”.