Kövér László: Háború van, de a küzdelem már nem demokratikus és nem is tisztességes

A házelnök szerint a külső erők mindent meg fognak tenni, hogy a kormányt megbuktassák.

Vasárnap este a Hír TV Bayer Show című műsorának vendége volt, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki Bayer Zsolt műsorvezetővel a 2020-as évet értékelte, érintve az amerikai elnökválasztást, az Európai Unió jelenlegi helyzetét, de szóba került az is, hogy mi várható Magyarországon a 2022-es országgyűlési választásokig.

Kövér az Egyesült Államokkal kapcsolatban úgy vélekedett, szerinte az európai, a közép-európai és főként magyar értelemben véve soha nem létezett amerikai nemzet, emiatt

„egy tartós áramszünet után az amerikai büszke nemzet tagjainak tömegei válnak csőcselékké, és randalíroznak, rabolnak ki, fosztanak ki boltokat”.

A házelnök hozzátette, ugyanakkor, ha mégis van amerikai nemzet, akkor számos olyan jó tulajdonsága van, ami nem véletlenül tette Amerikát világvezető országgá. Kövér szerint viszont „az amerikai baloldal azt a keveset is, ami Amerikát, naggyá, széppé és erőssé tette, szeretné most a szemétdombra hányni azzal a kis nyúlfarknyi történelmével együtt, ami hajítani, ami ennek az országnak a sajátja„.

Kövér Lászlót ezt követően arról kérdezte Bayer, hogy szerinte mindazzal, ami 2020-ban történt, hosszú távon egyben tartható-e az Európai Unió.

A házelnök elmondta, úgy gondolja, nem szabad lebecsülni azt, hogy az embernek ösztönös vágya van arra, hogy közösséghez tartozzon. Szerinte ugyanakkor manapság az emberek ezt az ösztönös vágyat megpróbálják nem a demokratikus irányba terelni, hanem

„ilyen teljesen agyament, idióta ötletekkel előállni, hogy akkor tartozzál inkább valamilyen lmbtqxy végnélküli kis szubkultúrákhoz”.

A házelnök emiatt úgy vélekedett, hogy szerinte már nem lehet sokáig fenntartani az Uniót.

„A józanság, a normális ész, a normalitás maga az őrülettel szemben vagy föl fog lázadni, és akkor szét hullik az Európai Unió vagy pedig az Európai Uniónak a következő politikus generáció segítségével meg kell próbálni visszavonulni ezen az úton” – jelentette ki a házelnök.

Azzal kapcsolatban, hogy a legutóbbi közvéleménykutatások szerint a Fidesz félmillió szavazót veszített nyár óta és az egyesült ellenzék sok helyen veri a kormánypártokat, Kövér úgy vélekedett, választásokat és nem közvéleménykutatást kell nyerni.

„A közvélemény tájékoztatása helyett néha a befolyásolása zajlik, amikor ilyen típusú felmérési eredményeket hallunk, szerintem nem igaz magyarán szólva, viszont ebből nem következik, hogy sétagalopp lenne a következő választás és az odáig vezető út” – mondta.

Szerinte az uniós kiegyezés ellenére fel kell készülni arra, hogy „úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék”.

Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról,

és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént (…), ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz

Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák

mondta az Országgyűlés elnöke.

 

Valódi Hírek