Visszavonta a szövetség, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk az éttermeknek és a szállodáknak

Miután a kormány alaptalan rémhírnek nevezte az erről szóló tájékoztatást.

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), miután korábban azt állította, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

Megírtuk, hogy Flesch Tamás, a szövetség elnöke kedden számolt be arról, hogy levelet küldött a turizmus- és vendéglátásszektor képviselőinek arról, hogy a jelenleg fennálló korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak, és erre fel kell készülni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ később ezt „alaptalan és felelőtlen rémhírnek” nevezte, állításuk szerint a kormány nem hozott ezzel kapcsolatos döntést.

A MSZÉSZ a tájékoztatás visszavonásáról szóló közleményében még hozzátette: a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások.

A MSZÉSZ mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség is kiadott egy, a kormányéval szinte teljesen azonos közleményt, holott a hvg.hu-nak korábban még azt írták,

„bíznak abban, hogy legkésőbb nyáron a teljes turizmus újraindul és ha a járványhelyzet engedi és a korlátozó intézkedések lehetővé teszik, a belföldi forgalom akár már hamarabb is indulhat.”

(MTI/hvg nyomán)

Valódi Hírek