Lekezelő cikket írt a közmédia a Népszavának, amiért az kritizálta, hogy álvalóságként számoltak be a Capitolium ostromáról

Név és arc nélkül háborodtak fel a jogos kritikán.

„Újból mellélőtt a baloldali álhírlap” címmel közölt cikket péntek délután a Híradó.hu, az MTVA online hírportálja. Ebben arra reagálnak, hogy a Népszava levelet küldött a közmédia szerkesztőségének, amiért az M1 Híradójában úgy számoltak be a Capitolium trumpista ostromáról, hogy az a még be sem iktatott Joe Biden felelőssége lett volna.

Ezzel szemben Donald Trump ellen szerdán indult el a második impeachment eljárás az Egyesült Államokban többek között amiatt, mert a még hivatalban lévő elnök lázadást szított, és az ostrom előtti beszédében uszította követőit, valamint a közösségi médiában hetekig arra buzdította az embereket, hogy ne fogadják el a demokratikus elnökválasztás eredményeit.

A Népszava az MTVA-nak azt írta,

„Európában valószínűleg példátlan, hogy a magyar közmédia híradója mindezt azzal a címadással interpretálta, hogy Káoszt hozott Biden elnökség”.

Abba ne menjünk most bele, hogy Európában tényleg példátlan, hogy a magyar közmédia milyen címet ad egy anyagnak, hiszen Európában nincs több magyar közmédia, ezért erre valóban lehetetlen másik példát találni. Ez ugyanis már legalább ötödik elemi szintű fogalmazási készséget igényelne, de a szerző már ennél jóval korábban elvérzett volna az általános iskolában” – reagál cikk a levélre.

A névtelen cikkíró szerint a levélből az derült ki, hogy „az újságíró már a rokonértelműséggel sincs igazán tisztában, hiszen a név nélkül nyilatkozókra hivatkozva „zavargásról” ír, de közben visszásnak tartja, hogy az M1 Híradója a „káosz” kifejezést használja”.

„Érdemes lenne a szavak jelentését tanulmányozni, és nem állandóan a politikai motivációnak eleget téve anyagokat írni a semmiről.

A Népszava kollégáinak csak azt tudjuk javasolni, hogy a pártközpontokban zajló fejtágítás helyett inkább néhány általános iskolai magyarórát látogassanak meg” – zárul az évi 117 milliárd forintból fenntartott, az objektivitás és pártatlanság elve szerint működő közmédia cikke a Híradó.hu oldalán.

Valódi Hírek