Kásler Miklósnak annyira megtetszett a pozsonyi csatáról szóló film, hogy berendelt egy 12 részes sorozatot a honfoglalásról

Ugyanaz a cég lesz a gyártó, mint aki a pozsonyi csatáról szóló filmet is készítette.

Így ádventkor, az év végén beszéljünk valami szépről és értékesről. Mit csináltak ebben az évben?” – indította Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter azt a beszélgetést, amely során Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója nyilvános beszámolót tartott az intézet 2020-as évéről.

A beszélgetésből többek között kiderült, hogy a Kásler által létrehozott Intézet 12 részes filmsorozatot fog készíteni a honfoglalás koráról. A sorozat gyártója ugyanaz a történelmi animációs cég lesz, amely a pozsonyi csatáról szóló filmet is készítette.

Horváth-Lugossy pedig arról biztosította Kásler miniszter, hogy az animációs sorozat a honfoglalás korát a pozsonyi csatáról szóló filmhez „hasonló minőségben, biztosan nagy sikerrel” fogja bemutatni.

A valóság azonban az, hogy a 895-ben kezdődött magyar honfoglalás zárópontjának tekinthető 907-es pozsonyi csatáról szóló filmet számos kritika érte a történelemhamisítás miatt, illetve amiatt is, hogy Magyarságkutató Intézet a technikai kivitelezésben és az eszközrekonstrukcióban legalább 10-15 évet lépett vissza.

(Telex/ Válasz Online nyomán)

Valódi Hírek