A Szomszédok rendezője elárulta, miért nem készült el a népszerű sorozat folytatása

Kiderült, Orbán engedélye kellene hozzá.

Bujtás János rendező a közelmúltban a nagy sikerű Szomszédok című teleregény esetleges folytatásáról beszélt a Blikknek. Mint kiderült, a sorozat folytatása pusztán egy politikai döntésen múlik.

A lap emlékeztetett, hogy a sorozat 37 éve indult és 25 éve ért véget. Jelenleg pedig újból reneszánszát éli a széria az interneten és nemcsak az idősebb korosztály körében népszerű a sorozat, hanem a fiatalabb generáció is nagyon kedveli.

Bujtás János pont ezért döntött úgy, hogy örömmel folytatná a népszerű sorozatot. Öt éve a Life TV-re készítettek egy emlékadást, a folytatás gondolata ekkor is felmerült. A rendező elmondta, a szereplők többsége is nyitott lenne a folytatásra.

Ugyanakkor hiába szeretné folytatni a sorozatot a rendező és színészek is, kiderült,

a folytatáshoz az Orbán-kormány engedélye is szükséges.

Bujtás János arról, hogy milyen konkrét lépéseket tett eddig az ügyben, azt mondta:

„A Szomszédok újraforgatása olyan komoly gondolat, hogy korábban az MTVA elnökét is megkerestem az ügyben, akinek tetszett az ötlet, mert ő is szerette a sorozatot. Ám ez nem csupán az anyagi forrásokon múlik,

finoman jelezte, ehhez a kormány beleegyezésére is szükség volna.

A tárgyalás függőben maradt, én viszont reménykedem abban, hogy talán egyszer megvalósulhat.”

Bujtás János úgy látja, az aktuálpolitikai helyzet és a sorozatban szereplő színészek személyes történetei inspirálóak lehetnének. A Szomszédok szerinte éppen azért volt annyira népszerű, mert a néző tudott azonosulni a történetekkel és úgy véli, erre a mai napig mutatkozik igény.

„Rengeteg ötlet van a fejemben, de le is írtam már konkrét jeleneteket, témákat. Képzeljük csak el, hogy Janka néni például milyen kalandokat élhetne át az internet segítségével, hiszen tudvalevő, hogy a karakter nagyon szerette a pénzt és a szerencsejátékot is. Vagy a folyton ügyeskedő Gábor Gábor és a mindig különmunkát kereső Vágási Feri előtt milyen lehetőségek nyílnának meg? Egy szó, mint száz,

rengeteg ötletem van, jó lenne, ha a folytatást egyszer meg lehetne valósítani”

– részletezte a rendező.

Mint megírtuk, a közelmúltban a Partizán készített riportot a Szomszédok színészeivel. Az anyagban megszólal Epres Attila is, aki a sorozatban az Alma Presszó egyik pincérét alakította. A színész meglepően kemény kritikát fogalmazott meg az Orbán-rendszerről.

„Volt egy szociális beállítottság, ami akkor nem volt szégyellni való vagy üldözendő, ez nagyjából megszűnt. Nem csak a demokrácia van eltűnőben ebben a fajta autokráciában, amiben élünk,

vagy parancsuralmi, maffiák által leuralt rendszerben,

hanem maga a szociális gondolkodásmód is teljesen elhanyagolt és elnyomott. Tehát egyáltalán nem szempont, hogy az embereknek legyen valami jó érzésük egy országban, hogy legyen normális élhető életük.

Valószínűleg csak üzleti és szavazatvadászó szempontok működnek efölött”

– mondta a riportban Epres.

A Partizán videójában megszólal a Janka nénit alakító Pásztor Erzsi is, aki szintén élesen bírálta a jelenlegi rendszer.

„A tévéből, azt kell mondanom szégyenszemre, hogy ömlik a szenny. Azt tartom elviselhetetlennek, hogy amikor ilyen világban élünk, mint most, akkor a televízióból árad a dicsekvés, a nagyképűség, a pofátlanság. Olyan műsorokat adnak, hogy Kőgazdag fiatalok? Akiknek nem kell dolgozni, és ömlik hozzájuk a pénz, és tobzódnak. Akkor adják ezt a tévében, amikor a szerencsétlen szülő nem tud a kölykének venni egy iskolatáskát, mert nem telik rá.

Hát milyen világ ez?”

– mondta.

Kapcsolódó:

Megfagyott a levegő: A Szomszédok volt színésze kíméletlen kritikát mondott az Orbán-rendszerről

https://nyugatifeny.hu/2023/12/27/pasztor-erzsi-szomszedok-partizan-kifakadas

Valódi Hírek