Drámai levelet írt egy vidéki kocsmáros: Nincs bevétel, de az adókat behajtja a kormány

Az eset nem egyedi.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai legelőször talán a vendéglátó szektorban dolgozókat érték utol, és őket is érintik a legérzékenyebben. A szállodákat a kormány valamennyire kompenzálta egy november eleji intézkedéssel — noha felmerül a gyanú, hogy a szállodai foglalások után járó kompenzációból leginkább csak azok a „csókosok” részesülhetnek, akik közel állnak a Fidesz-kormányhoz és vélhetően előre tudtak a lehetőségről.

A legjobban a vidéki vendéglátóegységek, sörözők és kocsmák sínylik meg a minimum két hónapos bezárást, ők azonban semmilyen támogatást nem kapnak, miközben adóikat, rezsijüket továbbra is fizetniük kell. Ezzel kapcsolatban írt kétségbeesett levelet egy vidéki vendéglátós a nyugat.hu szerkesztőségének, amit változtatás nélkül közlünk.

„Tisztelt Szerkesztőség. X.Y. vagyok (név a szerkesztőségben). A feleségem egy kis faluban üzemeltet egy kiskocsmát mint katás e.v.

Alkalmazott nélkül egyedül ez a családunk fő bevétele. Most egyelőre két hónapra bezáratták, kereset nulla, rezsit megfizetni kell, a kocsmában, és a saját lakásunkra is, pluszban januártól a lakáshitelt is.

Kérdezem, miből, mikor semmi támogatást nem kap. Amit ad a kormány, az nem támogatás, hanem a kívülállók megtévesztése, mert nem egy ismerősöm mondta, hogy kaptok támogatást, nem kell egy csomó mindent beszélni.

Hát ugye ez ebben a formában nem igazán fedi a valóságot. Mert a katonáknak nem engedtek el semmit sem.

Ezt kérdezzék meg az operatív törzstől, miből éljen meg az ember, ha nem engedik minimum kettő hónapig dolgozni, de az adókat fizesd.

Köszönöm szépen: X.Y

Boldog ünnepeket kívánok annak, akik ezt megválaszolják.”

(nyugat.hu nyomán)

(kiemelt kép: delmagyar.hu)

Valódi Hírek