Thürmer Gyula diplomatának állt: meglátogatta Lukasenkát Fehéroroszországban

Építi a magyar-fehérorosz kapcsolatokat.

Negyvenperces személyes találkozón fogadta Aljakszandr Lukasenka Thürmer Gyulát, a Magyar Munkáspárt elnökét. Thürmer az első magyar politikus, akit a fehérorosz diktátor fogadott az idei elnökválasztás óta.

Nem mindenkinek tetszik, hogy Belaruszban rendeződik a helyzet, de rendeződik. Lukasenko elnök a legnagyobb tisztelettel beszélt Magyarországról.

Becsülik azt az országot, amely kiáll függetlenségéért, saját nemzeti útjáért. Halljuk meg, amit Belarusz üzen!

– írta Thürmer.

A Munkáspárt elnöke és a fehérorosz diktátor régóta ismerik egymást. Thürmer Gyula Belarusz Állami Egyetemen zajló látogatásáról értesülve

Lukasenka azonnal fogadta a magyar politikust.

Az elnök szerint a Munkáspárt úttörő a magyar-fehérorosz kapcsolatokban, és kész segíteni az elnöknek. „Önálló, ráadásul ellenzéki párt vagyunk, nincs semmiféle felhatalmazásom közvetíteni, de amit elmondok mindenkinek, az eljuthat a magyar vezetéshez is” – mondta Thürmer.

„Előre tekintünk és előre megyünk” – olvasható a Magyar Munkáspárt mai Facebook-bejegyzésében, amelyben fehéroroszországi látogatásukról számoltak be. Thürmer Gyula mellett ugyanis egy teljes delegáció is vendégeskedett Belaruszban.

A munkáspárti delegáció tagjai maszk és távolságtartás nélkül vettek részt a fehérorosz találkozón, ahol egyébként sincsenek érvényben a koronavírus-válsággal összefüggésben komoly szabályozások.

A Belarusz Kommunista Pártjának székházában Alekszej Szokol fogadta Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét. A háttérben olyan szimbolikus képek láthatók, mint az is, amelyik egy fegyveres fehérorosz embert ábrázol.

A két párt vezetői kiemelték, hogy szorosabb együttműködésre van szükség a nemzetközi mozgalomban és egymás tapasztalatainak megismerésére a korszerű technika alkalmazásában. A két párt őrzi az európai szocializmus értékeit, ugyanakkor

fontosnak tartják a szocializmus mai tapasztalatait, beleértve a kínai sajátosságú szocializmus eredményeit is

– olvasható a bejegyzésben.

A posztban azt is kiemelték, hogy a Munkáspárt támogatja a belarusz kommunista párt politikáját és Lukasenka elnököt.

Mint arról már korábban írtunk, az elcsalt fehérorosz választást óriási tüntetések és véres megtorlások követték az elmúlt hónapokban.

A bejegyzés itt olvasható teljes terjedelmében:

Előre tekintünk és előre megyünk

A Belarusz Kommunista Párt a mai politikai élet fontos szereplője. A hat és félezerrel…

Posted by Magyar Munkáspárt on Friday, 27 November 2020

(Magyar Munkáspárt/Facebook)

Valódi Hírek