Letiltotta a Facebook, most szórólapon terjesztik Lenkei Gábor vírusbagatellizáló elméleteit

Az üzetember a járvány örvén csúcsra pörgeti a vitaminbizniszét.

Miután szeptember 24-én a Facebook letiltotta az egyik legismertebb magyar járványtagadóként ismert Lenkei Gábor oldalát, az orvosként sosem praktizáló üzletember más eszközökhöz folyamodott azért, hogy tovább terjessze a járvánnyal kapcsolatos tudománytalan féligazságait.

A HVG.hu egyik olvasója arról számolt be, hogy Szegeden Lenkei nevében olyan szórólapokat terjesztenek, amelyek az orvos Jog az egészséghez nevű weboldalát reklámozzák. Lenkei most itt számol be a koronavírussal kapcsolatos, „eltitkolt jó hírekről”. A szórólapon emellett szerepel egy QR-kód is, amely a beolvasás után Lenkei Youtube-csatornájához irányít.

Az itt közzétett videókban az üzeletember főként olyan állításokat hangoztat, mint az, hogy szerinte nincs súlyos járvány, a koronavírus-tesztek megbízhatatlanok, a diagnózisok 90 százaléka szerinte téves. Emellett „csodálatos, koronavírus-ellenes gyógymódokról” számol be Lenkei. (Például az ő vitaminjait kell szedni…)

A HVG kereste a YouTube-ot azzal kapcsolatban, hogy a Dr. Lenkei Gábor című csatorna videói nem sértik-e a videomegosztó szabályzatát, kérdéseikre azonban egyelőre nem kaptak választ.

Lenkei a koronavírus-járvány kitörése óta Gődény György mellett az egyik leghangosabb járványtagadóként szerepel a közbeszédben. Legismertebb Facebook-bejegyzése az volt, amelyben azt állította, hogy befeküdhetne egy koronavírussal tele kádba, akkor sem fertőződne meg.

(hvg.hu)

(Kiemelt kép: Dr. Lenkei Gábor/Youtube)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/09/22/kamupartos-csalot-kerdezgettek-szakertokent-egy-tevemusorban-gulyas-marton-nagyon-kiakadt

Valódi Hírek