Letiltotta a Facebook Gődény György és Lenkei Gábor csoportjait

Mindketten életveszélyes, tudománytalan baromságokat terjesztettek.

Csütörtök reggelre elérhetetlenné vált a tudománnyal szembemenő, vírusszkeptikus blődségeket terjesztő Gődény György és Lenkei Gábor Facebook-csoportja – vette észre a Szeretlek Magyarország.

Eltűnt a Gődény által alapított, úgynevezett „Normális élethez ragaszkodók” nevű csoport, és szintén elérhetetlenné vált a szcientológus Lenkei Gábor Facebook-oldala.

Mindkét szereplő ismert volt az utóbbi időben vírusszkeptikus magatartásáról: részt vettek többek között a szeptemberi budapesti maszkellenes és járványtagadó tüntetésen is.

Lenkei Gábor a tavaszi első hullám idején azzal lett híres, hogy azt állította, belefeküdhetne akár egy „kád koronavírusba” is, akkor sem lenne semmi baja.

A kamupárt-szervező, az államot 150 millió forinttal megkárosító Gődényt pedig egy ATV-s vitaműsorba is behívták, ami nagy felháborodást váltott ki.

Pontos okot egyelőre nem lehet tudni a tiltásokról, ami az Apaszív Egyesület nevű, hasonlóan vírusszkepiktus oldalt is érintette, de a Szeretlek Magyarország szerint valószínűsíthető, hogy a covid-19-cel kapcsolatos álhírek terjesztése miatt jelentették olyan sokat, hogy a Facebook lépett az ügyben.

Az eddig Maszktalanok néven létező csoport egyelőre MKTLNK néven továbbra is elérhető.

FRISSÍTÉS: A témáról utóbb a Telex is írt.

Ma délelőtt elérhetetlenné váltak Facebookon a legnagyobb magyar nyelvű járványtagadó oldalak.A közösségi oldal…

Közzétette: Telex.hu – 2020. szeptember 24., csütörtök

.

(Szeretlek Magyarország)

Kapcsolódó cikkünk:

Kamupártos csalót kérdezgettek szakértőként egy TV-műsorban, Gulyás Márton nagyon kiakadt

.

Valódi Hírek