Megállapodtak az ellenzéki pártok: Közös programmal mennek neki a Fidesznek

Még szorosabbá válik az együttműködés.

A Nyugati Fénynek is eljuttatott közös közleményében tudatta hat ellenzéki párt (DK, Momentum, Jobbik, LMP, MSZP, Párbeszéd), hogy október 1-jén megtartották második találkozójukat az ellenzéki pártelnökök, ahol megerősítették, hogy a 2022-es választáson az ellenzéki pártok együttműködésére van szükség a NER lebontása érdekében.

Megállapodtak abban, hogy az ellenzéknek közös programmal kell nekivágnia a 2022-es választásoknak.

Mint írják:

“A program összeállítása azonban időigényes feladat, ezért ezt már most megkezdik. A pártelnökök megalapították a programíró bizottságot, amelynek fő feladata az ellenzéki pártok programjainak összehangolása lesz.

A bizottságban a pártok szakpolitikai stábjai együtt fognak dolgozni, számos külső szakértői vélemény bevonására is törekednek majd, valamint korábbi programalkotó kezdeményezések eredményeire is építenek.

A tegnapi találkozón további egyeztetések történtek mind a választókerületi esélyek felméréséről, mind az előválasztások részletszabályairól, ezekről azonban a pártelnökök csak egy későbbi találkozó keretében döntenek majd.

Az ellenzéki pártok figyelme most elsődlegesen az október 11-ei borsodi időközi választáson van, ahol az utolsó napos mozgósításon és a részvételen múlhat, hogy a közös ellenzéki jelölt, Bíró László győzelmével megfosztható-e a Fidesz a kétharmados többségétől.”

– zárul a hat párt közös közleménye.