Undorító módon megalázta a fiatal tanárokat Rácz Zsófia helyettes államtitkár

1,3 millió forintos fizetésért ennyire képes.

„Zajlik a találkozó új időpontjának egyeztetése”

– ennyit közölt az EMMI, miután a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata március óta (!) próbál leszervezni egy találkozót Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkárral.

Ez az „egyeztetés” a hvg.hu információi szerint úgy zajlik, hogy egyáltalán nem keresik a fiatal tanárokat.

A fiatal tanárok a

  • pedagógushiányról
  • a fiatal kollégák túlterheltségéről
  • és az iskolai agresszió kezeléséről

szeretnének beszélni a politikussal, négy hónapja mindhiába.

Az ifjúsági tagozat először március 16-án akart találkozni vele, de Rácz lemondta. Próbálkoztak április 21-én is, de Rácz ezt is lemondta.

A hvg.hu szerette volna megtudni, hogy a havi 1,3 millió forintot kereső helyettes államtitkár a beiktatása óta milyen hivatalos programokon vett részt, hogy kiderüljön, miért nem sikerül egy órára sem kiszakadnia.

Ennek érdekében kértek egy listát az Emberi Erőforrások Minisztériumától Rácz programjairól.

A minisztérium ezt válaszolta a lapnak:

„Tájékoztatom, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ilyen típusú, az adatigénylésében kért – az Ön által meghatározott szempontoknak megfelelő – adatokat tartalmazó nyilvántartást nem vezet.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a kért adatok tekintetében az Emberi Erőforrások Minisztériumának nincs nyilvántartás-vezetési kötelezettsége”

Ezzel be is zárult a kör, hiszen ahhoz, hogy ez a válasz perelhető legyen, bizonyítani kellene, hogy Rácz Zsófiának, vagy a kabinetfőnökének van határidőnaplója, tehát, hogy rendelkezésre áll az adat.

Ennek hiányában az EMMI-nek össze kellene gyűjtenie az információkat, amelyre viszont a jogszabályok szerint nem kötelezhető.

Ami biztos, hogy Rácz az utolsó lemondás óta sem kereste a fiatal tanárokat.

„2020.04.21. 12:13-kor kaptuk az utolsó e-mailt.

A posztunk megjelenése óta sem írásban, sem telefonon nem érkezett sem hozzánk, sem az anyaszervezetünkhöz semmilyen érdeklődés, megkeresés.

Konkrétan 13 órára volt megbeszélve 21-én.

Sem azóta, sem a sajtóban hirdetett >>szervezés alatt van<< című dolgot nem tudjuk hová tenni, mert egy árva jelzés nem érkezett felénk, pedig mind e-mailen, mind telefonon jeleztük a nyitottságunkat májusig bezárólag”

– írta az ifjúsági tagozat.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek