Rágalmazás miatt elítélték az origós görényt, Kovács Andrást

Már a bíróságnak is sok volt, amit művelt.

Dr. Czeglédy Csaba számolt be róla a Facebook-oldalán, hogy tegnap a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében.

Mint Czeglédy írja:

“Az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és velem szemben is átlépett minden határt.

Szinte végtelen anyagi forrásokkal rendelkeznek, amihez a magukat felsőbbrendűnek gondolók gőgje és mérhetetlen gátlástalanság párosul.

Azt eddig is tudtátok rólam, hogy nem hagyom magam.

Ennek szellemében az elmúlt években nem csak sajtó és személyiségi jogi pereket indítottam, hanem a legkirívóbb esetek miatt büntetőfeljelentéseket tettem a magukat újságírónak nevező, valójában ócska – sok estben gyáva – propagandisták ellen.

Tegnap megszületett az első ítélet: a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében.

Kovács András tegnap mondta el először védekezése részeként, hogy Kósa Lajos nagy barátjától, dr. Fiák Istvántól kapta azon információkat, amire hazug állításait alapozta. Állítása szerint nem volt oka kételkedni Fiák szavában.

Kovács András 2017 augusztusában írt cikkében hazug módon állította, hogy az általam vezetett cég a munkaerő-kölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta.

Gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. Sem emiatt, sem diákok, idősek megkárosítása miatt soha nem folyt ellenem semmilyen eljárás.

Ez az a cikk, amelynek elején a helyreigazítás is olvasható, aminek közlésére korábban szintén bíróság kötelezte az Origot.

A sok elveszett bírósági per nem érdekli a propagandasajtót.

Bízom azonban abban, hogy az utasításokat végrehajtó “újságíróik” számára visszatartó erő lesz, ha saját bőrükön érzik tettük következményét.

Aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat.

Köszönöm két ügyvédemnek és barátomnak, dr. Hankó Faragó Miklósnak és dr. Litresits Andrásnak, hogy mellettem álltak és segítettek, amikor még akadályozva voltam abban, hogy szabadon el tudjak járni.”

Az elmúlt években a fideszes propagandasajtó sokakkal és velem szemben is átlépett minden határt.Szinte végtelen anyagi…

Közzétette: Dr. Czeglédy Csaba – 2020. július 8., szerda

.