Most derült ki: Évente egy vagyonba fog kerülni az üres Puskás Aréna fenntartása

De legalább a Karmelitából is látszik, amikor ki van világítva!

A Puskás Arénát kezelő Nemzeti Sportközpontok két tendert is kiírt a napokban különböző feladatokra, és ezekből most először került nyilvánosságra az adat, hogy mennyibe is kerülhet majd az aranyáron felépített, és azóta is üresen álló stadion fenntartása.

Az egyik pályázat a a Puskás Aréna “pályakarbantartási feladatairól” szól, amire

180 millió forintot

különítettek el.

A kiírás alapján a nyertesnek kell gondoskodnia például a pálya karbantartásáról és ápolásáról, az öntözésről, a növényvédelemről, a meccsek előkészületeiről és a meccsek utáni helyreállításról.

A másik pályázatra nagyobb keretösszeget, évenként

540 milliót határoztak meg,

a nyertes feladata pedig az lesz, hogy a Puskás Aréna sporteseményeihez illetve egyéb rendezvényeihez kapcsolódó hang-, fény-, színpad-, és vetítéstechnikai feladatokat ellássa, valamint a rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközöket biztosítsa és üzemeltesse.

Ez a két tender tehát összesen évi 720 milliót vihet el, de nem ennyibe kerül a Puskás üzemeltetése, ugyanis márciusban már leszerződtek a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF) szintén fenntartási feladatokra, hasonló összegben.

Ezen felül már korábban kiderült, hogy

  • az informatikai rendszer üzemeltetéséért 50 milliót,
  • a belépőjegyek értékesítéséért 56 milliót,
  • tanácsadásért 10 milliót

fizet ki a fenntartó évente,

de még a Puskás név használatáért is évi 5 millió forintot fizetnek egy olyan cégnek, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nemzeti Sport főszerkesztője, az Orbán Viktor által alapított felcsúti akadémia egykori kommunikációs igazgatója, Szöllősi György.

Mint összevetve 1 milliárd forint fölött van az összeg, amit nyitás óta a Puskásra költöttek.

(G7.hu / 444.hu)