Szuperkórház: Még egy kapavágás sem történt, de egy fideszes jóbarát máris nagyon jól járt

Csak gaz van a tervezett épület helyén a mocsaras területen.

Egyelőre csak papíron épül az új Dél-budai Centrumkórház. A Népszava munkatársai elmentek a fejlesztésre kijelölt helyszínre, a XI. kerületi Dobogó útra,

ahol csak gazt találtak, munkagépeket és munkásokat nem.

Az építkezésnek pedig már javában folynia kellene.

A lap arra a kérdésére, hogy miért nem kezdődött el az építkezés, érdemi választ nem kapott.

Bedros J. Róbert, a Dél-budai „szuperkórház” megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott sajtófőnöke csak egy korábban a Portfoliónak adott interjút küldött el a lapnak. Ebben Bedros azt mondja: a Dél-budai kórház helyszínét kormányhatározatban rögzítették. Változás nem történt, a kórházat felépítik.

Bedros szerint számos igazoló tanulmány, fizikai, műszaki és környezeti vizsgálat készült arról, hogy a Dobogón megvásárolt terület kiválóan megfelel a kórháznak.

A dobogói 14 hektáros terület több mint felét a fideszes kötődésű, békemeneteken is buzgón menetelő Orbán Viktor mellett is többször feltűnt Tamás László birtokolta. A többin a Pilisi Parkerdő Zrt. és a XI. kerületi önkormányzat osztozott. Tamás László

4,4 milliárdot kapott a közművesítetlen, mocsaras, parlagon heverő földért.

A parkerdő és az önkormányzat semmit — eleveníti fel a Népszava.

Korábban Kásler Miklós EMMI-miniszter úgy nyilatkozott: Budapesten egyenesen nem is egy, hanem három szuperkórházat húznak fel létre 2022-23-ra.

Ez így aligha fog menni.

Valódi Hírek