Dobrev Klára teljesen kiakadt a KDNP legújabb szemétségén (+videó)

Semjénék már nyíltan elutasítják a bántalmazottak védelméről szóló egyezményt.

A kormány migrációs politikájával ellentétes, ezért el kell utasítani az Isztambuli Egyezmény hazai ratifikációját – közölte hétfőn a parlamentben a nevében „keresztény” KDNP.

Az egyezmény a családon belül bántalmazottak védelmét szolgálná – de Magyarországnak nem kell ezzel törődnie a kereszténydemokraták szerint.

Az Isztambuli Egyezményt az Európa Tanács kezdeményezte még 2011-ben. Célja a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme.

Az Orbán-kormány 2014-ben ugyan aláírta az Isztambuli Egyezményt, de azóta sem ratifikálták a magyar jogrendben, azaz nem iktatták törvénybe.

A Fidesz szövetségese, a KDNP szerint az egyezmény egyes pontjai „ellentétesek a kormány migrációs politikájával”.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője azt állította: a dokumentum úgymond elő akarja írni a társadalmi nemek definícióját, és ezzel együtt „a romboló genderszemléletet” – értsen is ez alatt bármit a magát kereszténynek mondó párt szóvivője.

Szerinte ez az egyezmény „felgyorsítja vagy könnyebbé teszi a bevándorlást Európába”.

A KDNP politikusa szerint a parlament és a kormány által eddig meghozott döntések és jogszabályok épp elég széles körű védelmet biztosítanak az érintetteknek, ideértve a szigorú fellépést a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak ellen.

„Minden napra jut valami ostoba, és a járvány megelőzése szempontjából felesleges intézkedés.

Ezeknek csak annyi az értelme, hogy a Fidesz bebetonozza a saját hatalmát, és a saját idejétmúlt, ósdi szemléletét arról, hogy hogyan is kellene élni ebben az országban.”

– reagált az elképesztő beadványra Dobrev Klára.

A DK európai képviselője szerint

„A KDNP javaslata az Isztambuli Egyezmény elutasításáról azt jelenti, hogy a kormány elutasítja a bántalmazott nők védelmét.

Mindezt a járvány idején, amikor otthon kell maradni – ám sok száz nő számára ez éppen nem a biztonságot jelenti, hanem a veszélyt.”

Dobrev hozzátette: EP-képviselőként és az Európai Parlament alelnökeként is azon fog dolgozni, hogy minden uniós ország számára legyen kötelező az Isztambuli Egyezmény beiktatása.

Videó:


.

A DK egyébként januárban ismételten benyújtotta az egyezmény ratifikálásáról szóló törvényjavaslatot.

Valódi Hírek