Elég volt, a DK benyújtja a Parlament elé az Isztambuli Egyezményt

Most kiderül, tényleg zavarja-e Varga Juditot a családon belüli erőszak.

A segítség nélkül maradt és volt barátja által súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett ügye, valamint a feldolgozhatatlan győri kettős gyerekgyilkosság ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon sok nő és gyermek védtelen a családon belüli erőszakkal szemben – írja keddi közleményében Dobrev Klára.

A DK politikusa hozzáteszi: hiába jut lassan minden hétre egy tragédia, a kormány még mindig nem fogadta el a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményt.

„Ma az a kormánypolitikus erőltet magára együttérző arckifejezést és ígér védelmet a családon belüli erőszak elszenvedőinek, aki korábban szó szerint azt mondta, hogy >>az Isztambuli Egyezmény egy politikai hiszti<<„

– utal Varga Judit igazságügyminiszter tegnapi videójára Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció ismételten benyújtja az Országgyűlésnek az Isztambuli Egyezményt.

„Ha a kormány tenni akar a családon belüli erőszak ellen, akkor álságos propagandavideók gyártása helyett esetleg viselkedhetne civilizált európaiként is, és elfogadhatná a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolására létrehozott Isztambuli Egyezményt!

Ha meghal két kisgyermek, akiket meg lehetett volna menteni, az szerintünk nem politikai hiszti, hanem tragédia.

Most kiderül, hogy tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak, csak át ne essen megint az Isztambuli Egyezmény a vak komondoron.”

– zárul az ellenzéki párt közleménye.

(dkp.hu)

Valódi Hírek