Nem nyomott gombot, így segítette Orbán teljhatalom-törvényét az LMP-s Keresztes Lóránt

“Lelkiismereti okokkal” magyarázta a távolmaradást.

A Magyar Hangnak nyilatkozva “lelkiismereti okokkal” magyarázta Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője, hogy távol maradt a hétfői parlamenti szavazásról, ahol az Orbán Viktornak korlátlan időre teljhatalmat biztosító “felhatalmazási törvényről” szavazott az Országgyűlés.

Keresztes a lapnak úgy fogalmazott: igent azért nem tudott nyomni, mert nagyon szigorú intézkedéseket kell hoznia a kormánynak a következő időszakban, de ezek hatékonyságához szükség van egy bizalmi légkörre, ugyanakkor nemmel sem tudott volna szavazni, mert olyan intézkedésekről is szó van, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kormány gyorsan tudjon reagálni.

A szintén LMP-s Schmuck Erzsébet (Schmidt Mária barátnője) az életkora miatt nem volt jelen az Országgyűlésben, Demeter Márta és Hohn Krisztina pedig „előre bejelentett hiányzóként” szerepelnek az Országgyűlés honlapján.

Így az LMP hat fős frakciójából négyen nem vettek részt a szavazáson.

Mint arról beszámoltunk: Schiffer András, korábbi LMP-elnök arról beszélt: az ellenzéknek már a múlt heti 4/5-ös szavazásnál a kormánnyal együtt kellett volna szavaznia.

(Magyar Hang)