Tamás Gáspár Miklós is lemondásra szólította fel a patkányozó Bangónét

Lényegében egyedül maradt Bangóné vállalhatatlan mondatainak védelmezésével az MSZP.

Mint ismert: a szocialisták parlamenti képviselője péntek reggel az ATV élő műsorában arra a kérdésre, hogy miért növekszik folyamatosan a Fideszre szavazó emberek tábora, úgy válaszolt:

„Sok a patkány Magyarországon.”

Az eset után az ellenzéki oldalon is többen felvetették Bangóné alkalmatlanságát, a Fidesz pedig kampányfilmet forgatott a borzalmas mondatokból.

A botrányból az MSZP nem azt a következtetést vonta le, hogy ideje lenne a háttérbe húzni Bangónét, hanem elkezdték tovább nyomni a patkányozást: hétfőn már Ujhelyi István is beszállt a patkányozó kórusba.

Az ügy kapcsán Tamás Gáspár Miklós a hvg.hu-n hétfőn megjelent cikkében lemondásra szólította fel a patkányozó Bangónét.

A baloldali filozófus azt írja:

„Bangóné hasonlatában szereplő lények nem emberek, ráadásul olyan élősködők, amelyeket gázzal és vegyszerrel szokás irtani. Undorító élőlények, amelyeket államköltségen irtanak. Tetszik érteni?

Ha embertársaink egy részét a mieinktől eltérő politikai nézeteik miatt kiirtandó parazitákhoz hasonlítjuk, igen közel kerülünk a náci/fasiszta észjáráshoz.

A Magyar Szocialista Párt és maga a képviselő tehetne nekünk egy szívességet: intézze el, szépen kérjük, hogy csak a világhelyzettől legyen muszáj rosszul lennünk, de saját magunktól azért lehetőleg nem. Ha az ellenzéki beállítottságú, érzületű választóknak ilyen pártokra kellene szavazniuk, akkor a heveny émelygés és a szavazás mellőzése között lehet csak dönteniük.

Kedves Bangóné, kérjük, azonnal mondjon le a képviselői mandátumáról.

Ha nem lesz már a helyén, hibája – a személyét illetően – érdektelen lesz, magánemberként, a közéleten immár kívül, mindenki a legjobbakat fogja kívánni önnek, ha végre csöndben marad.”

Kapcsolódó cikkünk:

Pető Péter: Ha Bangóné patkányozását védi a baloldal, akkor a saját morális fölényét játssza el

.

Valódi Hírek