Döbbenetes elváltozást fedeztek fel a patkány által megharapott ócsai kislánynál

Csak remélni lehet, hogy nem kell műteni.

Újabb szívszorító hír derült ki a patkány által véresre harapott hat hónapos csecsemőről. A kórházi vizsgálatok súlyos testi elváltozást is kimutattak az ócsai Amiránál – írta meg a borsonline.hu. Az azonban nem derült ki, mindez összefüggésben van-e a patkányharapással.

A sebei már begyógyultak

Mint ismert, patkány támadott meg egy néhány hónapos csecsemőt a Pest vármegyei Ócsán. A rágcsáló a kislány karját és arcát is megharapta. A család házát azóta lakhatatlanná nyilvánították, a kis Amirát pedig Cintiával, a 17 éves édesanyjával, illetve kétéves nővérével, Tatjánával együtt anyaotthonba vitték.

A kislány

sebei már begyógyultak, ám az egészsége nincs rendben.

Az új diagnózis komoly aggodalomra ad okot

A kislány súlya az elmúlt hetekben nem gyarapodott megfelelően, ezért felmerült a gyanú, hogy örökölte az édesanyja gyermekkori tejérzékenységét. Kivizsgálásra kórházba vitték, ekkor született meg az új diagnózis.

„Miközben Amirát vizsgálták, aggasztó zörejt hallottak a mellkasában. Felvitték a kardiológiára, ahol az ultrahangos vizsgálat során kiderült, hogy a bal és a jobb pitvar között tátong egy lyuk. Egyelőre nem tudható, hogy ez összehúzódik-e magától. Ha nem, vagy rosszabb esetben akár még tágul is, akkor

idővel mindenképpen műtétre lesz szüksége”

– mondta el az édesanya.

A hat hónapos csecsemő rengeteg megpróbáltatáson esett át az elmúlt időben. A patkányharapást követően kórházba került, a sebeit kellett ápolni. A harapás miatt pedig több oltást is kapott. Április 27-én kapja a harmadik, egyben utolsó veszettség elleni oltását.

Valódi Hírek