Végrehajtást rendeltek el Németh Szilárd ellen, mert nem hajlandó a hazugságai miatt bocsánatot kérni Majtényiéktól

Pedig jogerős bírósági ítélet van róla.

Közleményt adott ki az Eötvös Károly Intézet, mely szerint 2017 márciusában beperelték Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét, mert egy nyilatkozatában azt hazudta, hogy az Eötvös Intézet a Közhasznúsági jelentésében megjelöltnél

„sokkal, de sokkal nagyobb lóvét”

kapott Soros György alapítványaitól, azaz meghamisították közhasznúsági jelentésünket.

Ezt azzal tetézte Németh Szilárd, hogy szerinte a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről.

Majtényiék most úgy fogalmaztak: Németh Szilárd

„híresztelése számunkra azért is fenyegető volt, mert jogszerűen Magyarországon csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, súlyos bűncselekmények gyanúsítottjait szabad lehallgatni”.

Az Eötvös Károly Intézet 2017. december 1-én a Fővárosi Törvényszéken első fokon megnyerte a Németh Szilárd állításai miatt indított pert, mivel Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jó hírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani.

Ezt a pert 2018. április 17-én másodfokon, jogerősen szintén megnyerték.

Mint írják: Németh Szilárd az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre. Emiatt vele szemben az Eötvös Károly Intézetnek végrehajtási eljárást kellett indítania.

A Fővárosi Törvényszék 2018. november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd, saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását.

Egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú kft-nek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belül az intézet részére

350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

A bíróság elrendelte az adósság végrehajtását.

(via 444.hu)

Valódi Hírek