Nagyon durva dolgot állít Vitézy Dávid hajléktalanná vált nagybátyja

Korábban a 100 leggazdagabb magyar listáján is szerepelt Vitézy Dávid nagybátyja.

Elfajult a két milliárdos, Vitézy Tamás és Jellinek Dániel közötti, végrehajtásokból adódó jogi csatározás. Legalábbis Vitézy szerint ez vezetett oda, hogy megtörtént vele amire még ő sem számított, kilakoltatták ingatlanából. Pedig 2013-ig 10 milliárdos vagyonával a száz leggazdagabb magyar listáján szerepelt Vitézy Tamás, aki a korábbi főpolgármester-jelölt Dávid nagybátyja.

Vásárolni indult Vitézy Dávid nagybátyja, mire hazaért, nem volt hol laknia

Megírtuk, hogyan szembesült a kilakoltatás tényével az egykori milliárdos:

„Elmentem a piacra bevásárolni, egy rövid ujjú ingben, vászonnadrágban, vászoncipőben, hisz akkor még jó idő volt.

A házamba azonban nem tudtam visszamenni,

mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és a zárak cseréje éppen folyamatban volt”

– számolt be a budai Testvérhegyen álló házának elvesztéséről Vitézy Tamás, a főpolgármesterségért induló Vitézy Dávid nagybátyja. Azt is elmondta, hogy minden személyes holmija bezárva maradt az ingatlanban, és még a rendőrséget is kihívta, akik rendben találták az intézkedést.

Értesítés nélkül tették utcára

Vitézy a Blikknek arról számolt be, hogy semmilyen előzetes értesítést nem kapott, senki sem kereste meg a kilakoltatással kapcsolatban. A helyszínre kiérkező rendőrök is ellenőrizték az új tulajdonosok lakcímkártyáját is és megállapították, hogy az érvényes, szemben Vitézyével.

„Harminc éve lakom ott. Azóta is le van lakatolva a kapu, amire ki van írva, hogy >>hatóságilag tilos belépni<<, bár azt nem tudom, miért. Ott és akkor semmit sem tudtam csinálni, (…) csak a gyógyszereimet adták ki nagy nehezen, de még a kaput is leláncolták előttem”

– mesélte a portálnak Vitézy.

Az utóbbi egy hónapot barátoknál töltötte, néhány hete pedig beköltözött egy korábbi irodájába.

Most elárulta, szerinte Jellinek áll a háttérben

Négy évvel ezelőtt horvátországi birodalmát elvették tőle. Vitézy szerint a cégének ügyvezetője és Jellinek Dániel összejátszhatott egy bankkal, ami hitelt biztosított ahhoz, hogy kiforgassák őt a vagyonából.

„Jellinek Dániel ügyészi és bírói segítséggel

minden horvátországi és hazai vagyonomat ellopta.

Én ezt ki merem jelenteni és bizonyítani is tudom. Az elmúlt évek során rengeteg feljelentést tettem a rafinált, maffiamódszerekkel történő elsajátítás és a különböző, szerintem jogtalan eljárások miatt, ám – érdekes módon – egyikben sem történt semmi.

Négy év alatt! Ráadásul ellenem koholt vádakat hoztak fel a Széchenyi Bank ügyében, aminek következtében 29 hónapig nyomkövetőt kellett viselnem, illetve lakhelyelhagyási tilalmat is kiróttak rám, még megvédeni sem tudtam azt, ami az enyém”

– mondta Vitézy.

Azt is elmondta, hogy az anno 300 millió eurót (120 milliárd forintot) érő horvátországi érdekeltségét Jellinekék egy 2500 euró körüli (egymillió forintos) hitelátvállalással és plusz 3000 forintért szerezték meg.

Több feljelentést is tett

Az egész ügy miatt Vitézy összesen 14 feljelentést tett. Nem tudja, ezek hol tartanak most, eddig őt nem is hallgatták meg.

Tavaly azt viszont kimondta a Kúria, hogy Vitézynek nem kell eltüntetnie a Jellinek Dánielt bűnözőnek leíró bejegyzéseit. Jellinek speciális közszereplőnek minősül, ezért azt is tűrnie kell, ha a tevékenységéről azt mondják, maffiaszerű.

Az egykori milliárdos a Fővárosi Közgyűlésbe bejutó Vitézy Dávid nagybátyja. A portál kereste Vitézy Dávidot, hogy kommentálja a nagybátyja esetét, de nem kívánt nyilatkozni. Azt mondta, nincsenek beszélő viszonyban egymással.

Vitézy szép vagyont gyűjtött össze az évek során

A 77 éves vállalkozó a rendszerváltás után ukrajnai gázimportból alapozta meg vagyonát,

később pedig jelentős turisztikai cégbirodalmat épített ki Horvátországban. Később Helyi Théma néven ingyenes, Fidesz-párti bulvárújságot is kiadott.

Családja több szálon kötődik a Fideszhez:

  • unokaöccse, Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár, majd a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt,
  • testvére, az idén februárban elhunyt Vitézy László filmrendező, akinek harmadik felesége, a 2021-ben elhunyt Hankiss Ágnes – Vitézy Dávid édesanyja – pedig fideszes EP-képviselő volt.

Cikkünk frissül az Indotek reakciójával!

Valódi Hírek