Döntött a bíróság: Ki kell adni, mire adott az MVM 508 millió forintot a CÖF-nek

Az Átlátszó.hu megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken.

Mi is beszámoltunk róla: egy komplett vagyont, 508 millió forintot ajándékozott az állami MVM Zrt. az orbánista futóbolondokból álló propagandaszervezetnek, a CÖF-nek.

Azóta nagy a titkolózás: sem a fideszes kamuszervezet, sem a Villamos Művek nem hajlandó elszámolni, mire is adták az adófizetők ezt a gigantikus összeget.

Azt Benztik Réka (az MVM 2,4 millió forintot kereső sajtósa) egy óvatlan pillanatában már elkotyogta, hogy állami szerv jóváhagyására utalták át a brutális összeget.

A CÖF Brüsszelben tüntet Orbán mellett.

Most viszont a Fővárosi Törvényszék is kimondta, közre kell adni azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, milyen alapon döntött a cég a támogatás megítéléséről – írja a hvg.hu.

A pert az Átlátszó kezdeményezte, ennek eredményeként döntött a Fővárosi Törvényszék.

Az MVM Zrt. különböző indokokkal meg akarta tagadni a választ a tényfeltáró portál kérdéseire, de a bíróság szerint az MVM állami cég, közfeladatokat lát el, vonatkozik rá az információszabadságról szóló törvény, vagyis ki kell adnia a gazdálkodásra vonatkozó adatokat.

Az ítélet elsőfokú, az MVM-nek van még esélye fellebbezni, amit feltehetően meg is tesznek majd.

Ha meg akarod nézni, hogyan menekült a havi 2,4 millió forintot kereső Bentzik Réka (az MVM sajtósa) a CÖF-ös kérdés elől, ide kattints:

Ezt a pofátlanságot: Elmenekült a 2,4 milliót kereső Bentzik Réka, miután meghallotta a CÖF-ös kérdést (+videó!)

 

Valódi Hírek