Véletlenül elkotyogta az MVM sajtósa, ki hagyta jóvá a CÖF-ös futóbolondok 500 millióját

Ahogy arról beszámoltunk: egészen elképesztő összeget, több mint 500 millió forintot kapott a CÖF az állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művektől.

A kormányzati kommunikáció eddig azt sulykolta, hogy nekik ehhez a pénzhez semmi közük, az MVM a kormánytól teljesen függetlenül adott 508 millió forint közpénzt a Fidesz-közeli kamucivileknek.

Bentzik Réka, az MVM kommunikációs igazgatója

Ám az Origo most interjút készített Bentzik Rékával, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatójával, aki erre az ártatlannak tűnő kérdésre:

Az MVM támogatási stratégiája milyen irányokat jelöl ki? Mi alapján választja ki a támogatott területeket/szervezeteket?

olyan választ adott, ami után minden világossá válik:

„A támogatási politikánk egységes elvekre épül, a kultúra és a tudomány támogatásán túl a jótékonykodásban is igen aktívak vagyunk.

A támogatások megítélése minden egyes esetben azonos szabályok szerint történik, és minden támogatásunkat a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.”

Vagyis a CÖF-CÖKA 508 millióját is a Nemzeti Kommunikációs Hivatal – egy kormányszerv – jóváhagyásával utalták át.

Hazugság volt tehát, hogy a kormánytól függetlenül kapott a CÖF több támogatást egyetlen évben, mint az összes ellenzéki párt együttvéve.

Bentzik Réka egyébként havi 2,4 millió forintért az MVM kommunikációs igazgatója.

(A találatot köszönjük a 444-nek!)

Oszd meg cikkünket, hogy más is lássa a valóságot!

Valódi Hírek