A CEU keményen cáfolja Orbán hazugságait

Úgy tűnik, a miniszterelnök azt sem tudja, milyen törvények vannak érvényben Magyarországon.

Levélben reagált a CEU Orbán Viktor pénteki kijelentéseire. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 percében elengedte magát, többek között csalást emlegetett az egyetemmel kapcsolatban. Nem tűnt úgy, hogy tisztában van vele, milyen törvények vannak hatályban Magyarországon.

A CEU válaszlevele ugyanis így hangzik:

„A CEU teljes mértékben visszautasítja Magyarország miniszterelnökének azon hamis állítását, hogy a CEU csalást követ el. Ellentétben a Miniszterelnök kijelentésével, jelenleg nincsen érvényben olyan törvény Magyarországon, amely megköveteli, hogy az egyetemek származási országukban is folytassanak képzést annak érdekében, hogy Magyarországon diplomát adhassanak ki. A CEU jogosult (akkreditált) arra, hogy magyar és amerikai diplomát adjon ki. 

25 éve a magyar törvényeket betartva veszünk részt a magyar felsőoktatásban – bármilyen ennek ellentmondó kijelentés hamis.

Szeretnénk azt is megjegyezni, hogy a Miniszterelnök kijelentésével ellentétben egyetemünk hivatalosan bejegyzett és világszerte ismert neve Közép-európai Egyetem (CEU).”

Valódi Hírek