A DK a Parlament elé terjeszti: Ne adjunk magyar nyugdíjat az ukrán csalóknak!

Azt követelik, hogy a kormány mondja fel a Szovjetúnióval még 1962-ben kötött egyezményt, mert több tízezren aljas módon visszaélnek vele.

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújt be a Parlamentnek, hogy a kormány azonnal mondja fel azt az egyezményt, ami alapján ukrán állampolgárok kapnak magyar nyugdíjat.

Vadai Ágnes keddi sajtótájékoztatóján az MTI-vel közölte: az Orbán-kormány egy régi egyezmény alapján akár havi több százezer forintos nyugdíjakat is fizet ukrán állampolgároknak.

A megállapodást még 1962-ben kötötte meg a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió, de azt csak 2010-ben kezdték el rosszhiszeműen kihasználni, a korábbi pár száz igénylő száma azóta sok ezerre nőtt – hívta fel a figyelmet Vadai.

A baloldali kormányok már tárgyaltak az egyezmény felmondásáról, de a 2010-es kormányváltás után Orbán Viktor miniszterelnök inkább kihasználta a megállapodást és Ukrajnából importált magának megélhetési Fidesz-szavazókat a több százezres nyugdíjakkal – fogalmazott a politikus.

Mint ismert: a DK emellett aláírásgyűjtést is indított a témában, Gyurcsány Ferenc pedig tegnap egy kemény videóban tárta fel az ukrán nyugdíjcsalások ügyét, ezt itt tudod megnézni:

Gyurcsány sokkoló oknyomozó filmben leplezte le az ukrán nyugdíjcsalókat (+videó!)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek