Az alpári Németh Szilárd úgy beszél a nőkről, mint a tenyészállatokról

Németh „Rezsi” Szilárd, a Fidesz alelnöke azt mondta egy óbudai fórumon: elvárja a nőktől, hogy teleszüljék az országot. (erről videó itt). Most Vásárhelyi Mária reakcióját közöljük:

„Lányok, asszonyok rettegjetek! Orbán Viktor kiadta a jelszót: szaporodjatok és sokasodjatok bármi áron. (…)

Teleszülni a világot – micsoda alpári beszédmód. Úgy beszélnek a nőkről, mint a tenyészállatokról.
„Lánynak dicsőség, asszonynak kötelesség” – a Rákosi-érában ez volt a hírhedt Ratkó korszak jelmondata.

A kórházakban megtiltották a művi terhességmegszakításokat, a cél az volt, hogy minden megfogant gyermek megszülessen. A nők közül a bolsevik rendszer hívő tagozata valóban kötelességének érezte, hogy szüljön. Ez is a pártfeladatok közé tartozott. Másokat pedig erre kényszerítettek, egyáltalán nem számított, hogy szeretné-e megszülni a megfogant gyermeket. A nők pedig rettegtek a terhességtől, ami nyilván a házaséletüket is megkeserítette.

Így azután nem véletlen, hogy az én osztálytársaim között mindig sok volt az elhanyagolt, szeretet nélküli légkörben felnövő gyermek. És talán nincs olyan Ratkó-gyerek, akiben nem fogalmazódott meg valaha a kérdés, hogy engem vajon akartak, vagy csak kényszerből szült meg az anyám.

Persze, ahogy ez lenni szokott a rendszer fő nyertesei az „angyalcsinálók” – az illegális abortuszt vállaló nőgyógyászok és szülésznők voltak. És a sarlatán módon, titokban elvégzett terhességmegszakítások következtében megszaporodott azoknak a nőknek a száma is, akik vagy belehaltak ebbe, vagy egy életre elvették tőlük a gyermekszülés lehetőségét.

Úgy tűnik egy új Ratkó-korszak árnya lebeg felettünk. A kormány ahelyett, hogy a már megszületett, szegénysorban élő gyermekek életlehetőségeinek javításáról gondoskodna és azt próbálná elérni, hogy a fiatalok ne meneküljenek külföldre és ott szüljék meg gyermekeiket, az itthon maradottakat akarják erőszakkal gyermekszülésre kényszeríteni.”

Vásárhelyi Mária (Facebook)

Valódi Hírek