Vásárhelyi Mária valami furcsaságra hívta fel a figyelmet Pesty László vallomása kapcsán

Erről eddig kevés szó esett.

Ahogy írtuk, Pesty László nemrég kifejtette

„a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot”.

A producer elárulta: tud olyan bizonyítékokról, videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, amelyek alapján beazonosíthatók az említett bűncselekmények. Hozzátette, ezek nagyságrendileg akkorák, mint az elkövetőik, sőt, a bűncselekményeket egy gombnyomással elő lehet varázsolni.

Vásárhelyi Mária az elmúlt hetek nyilatkozataival kapcsolatban pénteken a közösségi oldalán osztotta meg véleményét. A szociológus arról írt a Facebookon, hogy ez a tipikus „nesze semmi, fogd meg jól” jelenség.

Kifejtette: ha Pestynek valóban bizonyítékai vannak a törvénytelenségekre, akkor arról a hatóságoknak kellene kitálalnia. Mint írta, a „lehet, hogy egy (esetleg négy) hónapon belül nyilvánosságra kerülnek a bizonyítékok” kijelentése a közfigyelem beetetésének tipikus esete.

Vásárhelyi Mária bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Pesty László után immár Gulyás Gergely, Kövér László és Orbán Balázs is elmondta véleményét az un. »Lölő-jelenségről«. A független nyilvánosság meg örvendez, hogy lám-lám szakadások keletkeznek, a szétesés első jelei mutatkoznak a fidesz szorosra szőtt maffia hálózatában.

És közben nem veszik észre, hogy amit a nyilvánosság elé vetnek, az a »nesze semmi, fogd meg jól« tipikus esete, egy szigorúan megkomponált, összehangolt forgatókönyv kivitelezése.

Először is szögezzük le, hogy ezek a megszólalások semmiféle újdonságot nem tartalmaznak, jottányival sem tudtunk meg többet a kormány maffia működéséről, mint amennyit eddig tudtunk.

Tudtuk, hogy Orbán oligarchái százmilliárdokat raknak zsebre mindenféle csaló közbeszerzések, EU-s pályázatok, felesleges állami beruházások és ingatlan tranzakciók révén, és azt is nagyon régóta tudjuk, hogy ezek a politika-csinálta oligarchák a köz kifosztásán túl nem értenek semmihez és, hogy Pestyt idézve »kilóg a kapa a szájukból«.

Pesty László coming out-ja a felszínt kapargatja, hogy stabilizálja a »jó király, rossz udvaroncok« képet a hívek fejében, amiről azonnal eszünkbe jut a »szólni kéne Kádár elvtársnak, mert ő biztosan nem tud erről« gyakran hallott Kádár apológia.

Ha Pesty Lászlónak valóban bizonyítékai vannak arra, hogy itt törvénytelenségek történtek, akkor erről nem Tusnádfürdőn, hanem

a rendőrségen kéne csicseregnie, ha nem így tesz, az bűnpártolás.

És nincsen egyetlen riporter sem, aki megkérdezné tőle, hogy miért nem tesz feljelentést, miközben ez állampolgári kötelezettsége. Ez a »lehet, hogy egy (esetleg négy) hónapon belül nyilvánosságra kerülnek a bizonyítékok«, a közfigyelem beetetésének tipikus esete.

A legabszurdabbnak azonban a »kisebb hajó, nagyobb szerénység« beszólás éljenzése tűnik.

Vajon ha kisebb lenne a yacht és szerényebben viselkednének a »Lölők«, akkor rendben lenne a sok ezer milliárd ellopott pénz, az ország kifosztása, az intézmények tönkretétele?

Vajon ha a Lölők tisztességes úton jutottak volna hatalmas vagyonukhoz, akkor érdekelne bárkit, hogy mekkora hajójuk van?

Mindemellett

remélem senki nem hiszi el, hogy a gázszerelő bármilyen beruházásról önállóan dönthet,

nem Orbán mondja ki minden esetben a döntő szót!

Ugye nem gondoljuk, hogy a yacht vásárlásról nem Orbán döntött. Hiszen hát tudjuk, hogy bár a pénz Lölő nevén van, de nyilvánvalóan nem rendelkezik felette. Mindössze annyi joga van, hogy Orbán engedélyével, elmenjen egy hétre a »saját« hajójával urizálni a Földközi tengerre.

Bizonyára sokáig gondolkodtak a Századvég környékén, a »kisebb hajó, nagyobb szerénység« fordulaton és most elégedetten konstatálják, hogy megint bejött. Hogy a nyilvánosság megint a semmit cincálja.

Persze tudom, hogy ebben a velejéig hazug, álságos, manipulált hatalmi világban nagyon nehéz eligazodni és felfejteni az igazságot, de azért ne hagyjuk heteken keresztül az orrunknál fogva vezetni magunkat. Mert mire a végére jutunk elmúlik az élet.”

(Vásárhelyi Mária/Facebook)

Kapcsolódó cikk:

Homonnay Gergely rejtélyes halálára figyelmeztetik a Fidesz-bűnözőkről bizonyítékokat ígérő Pesty Lászlót

https://nyugatifeny.hu/2023/09/07/valami-keszul-pesty-laszlo-fidesz-bunozokrol-tett-bejelentesei-miatt-riasztottak-pintert

Valódi Hírek