Gyurcsány önként közzétette a felesége és a gyerekei vagyonnyilatkozatát – és ezt kéri a többi ellenzéki politikustól is

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy az ellenzéki pártok elnökei és miniszterelnök-jelöltjei tegyék nyilvánossá közvetlen hozzátartozóik – tehát a házastársuk és gyermekeik – vagyonnyilatkozatát.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a választásig hátralévő kevesebb mint egy évben a Fidesz mindent el fog követni, hogy lejárassa az ellenzék politikusait, az ellenzéknek pedig érdeke, hogy ne lehessen “vagyonnyilatkozatokból kihagyott vagyonelemeket előrángatni”.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ezért a párt honlapján pénteken nyilvánosságra hozta felesége, Dobrev Klára és gyermekei vagyonnyilatkozatát – közölte az EP-képviselő. Hangsúlyozta, hogy Gyurcsány Ferenc nemcsak a vele közös háztartásban élő, hanem az összes gyermeke vagyonnyilatkozatát közzétette, hogy “ne lehessen Orbán Ráhel módjára kibújni a teljes nyilvánosság alól”.

Az MSZP egyelőre nem reagált a kérésre, Botka be nem vallott vagyontárgyairól itt olvashatsz bővebben. Egyelőre annak is örülne a közvélemény, ha Botka a saját vagyona körül rendet tenne, a feleségéről és a gyerekeiről még szó sincs.