Rolexes Botka egy földterületet is kihagyott a vagyonnyilatkozatából

Egyre jobban kezd Rogán Antalra hajazni az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Eddig „csak” több milliós Maldív-szigeteki luxusutakról, szintén több milliós luxus-karórákról és 25 milliós terepjárókról szóltak a hírek, ma azonban a HVG kiderítette: egy közel 300 négyzetméteres földterületet is kihagyott a vagyon-nyilatkozatából Botka László.

Ez egyébként (akárcsak a méregdrága Rolex kihagyása) törvénysértés, hiszen a vonatkozó jogszabályok szerint Botkának minden olyan ingóságot fel kellett volna tüntetnie, amelyek darabonkénti értéke több, mint 221 000 forint.

A HVG.hu mai cikkében az áll: Botka évekkel ezelőtt megvett egy, a telkéhez korábban is bérelt földdarabot, ám azt nem írta bele a vagyonnyilatkozatába. A lap szerint Botka László és felesége 2001-ben vásárolta meg a szegedi telket, amelynek pontos méretét és határait 2005-ben mérték ki.

A területet ekkor 842 négyzetméteresre mérték. A területhez nem sokkal később, 2005-ben átjegyeztek 287 négyzetmétert egy olyan földterületből, amely az államé volt, majd az önkormányzaté lett. A vásárlás után a telek mérete 1130 négyzetméter lett, amely fele részben Botkáé. Azonban a polgármester vagyonnyilatkozatában mindez nem szerepel, valahogy „kifelejtődött”.

Túl a be nem vallott földterületen, túl a be nem vallott Rolex karórán, túl a luxusterepjárón, Botka László idei maldív-szigeteki kiruccanása is milliókba kerülhetett a sajtó számításai szerint. A polgármester korábban elismerte, hogy nagyon szereti a búvárkodást az egzotikus szigeteken, de mióta gazdagellenes kampányba kezdett, szeretné eltüntetni ezeknek a nyomait.

Egyébként idén is a Maldív-szigetekről küldte el ultimátumát az MSZP-nek arról, hogy milyen feltételekkel vállalná a miniszterelnök-jelöltséget.

Valódi Hírek